Een ongeval, een brandje of een onveilige situatie. Dit kan binnen ieder bedrijf plaatsvinden. Maar natuurlijk ook als je op straat loopt, aan het winkelen bent of aan het werk bent; je veiligheid is belangrijk. Echter, als werkgever ben je verantwoordelijk voor de veiligheid op de werkvloer. Zowel voor de fysieke veiligheid als de mentale veiligheid. Volgens FindWhere, de maker van de bekende BHV-app, is veiligheid een belangrijk aspect dat je zeker niet mag onderschatten. Een goede BHV organisatie kan dan ook van levensbelang zijn. Niet alleen voor je werknemers, maar ook voor het imago van je bedrijf. Een bedrijfshulpverlener verleent namelijk eerste hulp bij ongevallen, blust beginnende branden maar helpt ook met de evacuatie van personeel in tijden van nood. We vroegen het een veiligheidsadviseur van FindWhere. Hij geeft je hieronder enkele tips om te investeren in een veilige werkomgeving.
Wat doet een BHV-er?
“De eerste belangrijke vraag voordat je gaat investeren in een BHV-organisatie, is natuurlijk wat een BHV-er dan precies doet”, begint de adviseur van FindWhere. “Het antwoord is eigenlijk heel simpel; een bedrijfshulpverlener is eerste aanspreekpunt tijdens een ramp, calamiteit of een crisis. Dit houdt in dat de bedrijfshulpverlener zorgt voor de juiste hulp, EHBO verleent of een brandje blust. Bovendien coördineert de BHV-er een eventueel evacuatie en is het een eerste contactpersoon voor de hulpverleners. Een BHV-er is natuurlijk niet medisch geschoold maar kan wel reanimeren en eerste hulp verlenen. Een BHV-er is dan ook onmisbaar binnen iedere organisatie. Naast dat een BHV-organisatie belangrijk is, kent deze ook een wettelijke basis binnen de ARBO-wet. Iedere organisatie is namelijk verplicht om een BHV organisatie te hebben die belast is met BHV taken”.
Welke tools heeft een BHV’er tot zijn of haar beschikking?
De expert van FindWhere geeft aan dat je als bedrijfshulpverlener natuurlijk je werkzaamheden naar behoren moet kunnen uitvoeren. “Het is dan ook belangrijk dat je als BHV’er kennis hebt van de organisatie, EHBO materialen eenvoudig kan vinden en dat je tijdig wordt gealarmeerd”. Hij vervolg: “Een BHV-app is de ideale oplossing om verschillende systemen te laten integreren. Met de BHV-app word je namelijk gealarmeerd, kan je eenvoudig communiceren en kan je tijdens de calamiteit foto’s en aantekeningen maken die op een centrale plek worden bewaard. Hierdoor hoef je niet steeds te schakelen tussen systemen en het fijne is dat de app werkt op vrijwel alle telefoons. Ben je bang om een melding te missen? Geen zorgen, want de BHV-app omzeilt namelijk de ‘stille’ modus van de telefoon. Hierdoor weet je zeker dat je altijd tijdig gealarmeerd wordt”, stelt de adviseur.
Ben je een manager die belast is met veiligheidstaken?
En ben je op zoek naar manieren om je BHV organisatie conform de ISO normen in te richten? Dan kan FindWhere je hier zeker bij helpen. Met de ontwikkeling van de BHV-app heeft FindWhere een goede stap gezet in een betere BHV organisatie. Meldingen, communicatie en foto’s en bestanden zijn eenvoudig op te slaan. Hierdoor heb je alles wat je nodig hebt als BHV’er altijd bij de hand. De BHV-app is volgens FindWhere compatible met alle besturingssystemen zodat het ook binnen jouw afdeling of binnen jouw organisatie eenvoudig uit te rollen is. Ondersteun je BHV-ers met een handige app die makkelijk in gebruik is.
Reageer op dit bericht