M Wiki

MARAP

“MARAP” staat voor “Managementrapportage.” Het verwijst naar het proces van controle en monitoring van de prestaties en voortgang van een organisatie of project aan de hand van managementrapporten (MARAPs). Deze rapporten bevatten meestal belangrijke prestatie-indicatoren (KPI’s), financiële gegevens en andere relevante informatie die managers en belanghebbenden in staat stelt om te beoordelen hoe goed de organisatie of het project presteert in vergelijking met haar doelstellingen en targets.

Het proces van “MARAP controlling” omvat doorgaans de volgende stappen:

  1. Data verzamelen: Het verzamelen van relevante gegevens uit verschillende afdelingen en bronnen binnen de organisatie.

  2. Analyseren en rapporteren: De verzamelde gegevens analyseren en presenteren in de vorm van managementrapporten. Deze rapporten geven een overzicht van de prestaties van de organisatie of het project, inclusief eventuele afwijkingen van de doelstellingen.

  3. Monitoring: Het regelmatig monitoren van de voortgang en prestaties aan de hand van de managementrapporten. Dit stelt managers in staat om tijdig bij te sturen en eventuele problemen of knelpunten op te lossen.

  4. Besluitvorming: Op basis van de informatie in de managementrapporten kunnen beslissingen worden genomen om de prestaties te verbeteren en doelstellingen te bereiken.

“MARAP controlling” is dus een belangrijk instrument voor het management om inzicht te krijgen in de prestaties van een organisatie en om gerichte beslissingen te nemen om deze prestaties te optimaliseren. Het helpt bij het identificeren van sterke punten, zwakke punten en kansen voor verbetering.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten