Publicaties

Oorlog in de keten? Actie!

Rabobank_thumbnailDe toenemende in- en uitvoer is een belangrijke aanjager van het economisch herstel. De handel van en naar het buitenland neemt toe en exporterende bedrijven profiteren daarvan. Er zijn ook groothandels met een focus op de binnenlandse markt die herstel vertonen. Voor de totale sector wordt in 2014 een groei van 1,3% geraamd. Ook het komende jaar blijft onderscheidend vermogen en het creëren van toegevoegde waarde essentieel in de groothandel.

Onderscheidend vermogen
Er zijn drie manieren waarop u waarde creëert in de supply chain en waarmee u zich kunt onderscheiden:

  • groothandel als financier van de keten
  • omnichannel
  • internationalisering

Groothandel als financier van de keten
De groothandel kan ketenpartners ontzorgen door de financieringsfunctie op zich te nemen. Hier liggen kansen, maar er zijn twee zaken die aandacht vragen: is het risico acceptabel en hoe wordt de financieringsfunctie ingevuld?

Omnichannel: alle kanalen beschikbaar voor de klant
De kern van omnichannel werken is dat de klant alle mogelijke kanalen tot zijn beschikking heeft en dat de kanalen volledig geïntegreerd zijn. Dus of de klant nu naar een vestiging gaat, de website bezoekt, contact heeft met het callcenter of een e-mail stuurt, overal wordt dezelfde ervaring geboden. In de detailhandel worden inmiddels flinke stappen gezet op dit gebied, maar de groothandel blijft daar nog wat bij achter.

Internationalisering: nieuwe kansen in het buitenland
Klanten van de groothandel internationaliseren en het kan aantrekkelijk zijn de klant naar het buitenland te volgen. Het mogelijke succes hangt af van de aard van de producten. Internationalisering past uitstekend bij een heterogeen productaanbod. Met gedifferentieerder producten wordt de buitenlandse markt verrijkt.

Rabobank

Voor het volledige PDFbestand klik op het onderstaande PDFlogo

PDF logo

 

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.