Internationaal Kennisbank

Overzicht bekendste freezones in Thailand

Thailand heeft verschillende bekende freezones die aantrekkelijk zijn voor internationale investeerders. Onderstaand een overzicht van enkele van de bekendste freezones in Thailand:

  1. Laem Chabang Port Free Zone: Gelegen in de buurt van de haven van Laem Chabang in de provincie Chonburi, is dit een van de grootste en meest belangrijke industriële zones in Thailand. Het richt zich op logistieke en maritieme activiteiten.

  2. Eastern Economic Corridor (EEC): Deze economische corridor omvat verschillende speciale economische zones, waaronder Rayong, Chonburi en Chachoengsao. Het is gericht op geavanceerde industrieën zoals elektronica, luchtvaart, auto-industrie en biotechnologie.

  3. Amata City Industrial Estate: Gevestigd in Chonburi en Rayong, is Amata City een van de oudste en grootste industriële zones in Thailand, en het is een belangrijke hub voor productie en assemblage van goederen.

  4. Bangna-Trad Road Free Trade Zone: Gelegen langs de Bangna-Trad snelweg in de buurt van Bangkok, is deze zone gericht op internationale handel en exportactiviteiten.

  5. Phuket Deep Sea Port Free Zone: Deze zone is gevestigd bij de haven van Phuket en is gericht op logistieke activiteiten, toerisme en handel.

  6. Map Ta Phut Industrial Estate: Gelegen in Rayong, is dit een van de grootste petrochemische industriële zones in Thailand.

  7. Hemaraj Industrial Estate: Hemaraj heeft verschillende industriële zones verspreid over Thailand en richt zich op diverse industrieën, waaronder automobiel, elektronica, en logistiek.

  8. WHA Industrial Estate: WHA heeft meerdere industriële zones in verschillende regio’s van Thailand en trekt verschillende industrieën aan.

Het is belangrijk op te merken dat dit geen uitputtende lijst is, en er zijn nog veel meer freezones en industriële zones in Thailand die internationale bedrijven aantrekken. 

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten