Internationaal Kennisbank

Overzicht van de bekendste freezones in de VAE

Onderstaand treft u een overzicht van debekendste freezones in de Verenigde Arabische Emiraten. 

  1. Jebel Ali Free Zone (JAFZA) – Gelegen in Dubai, is JAFZA een van de oudste en grootste freezones in de VAE, gericht op industrie en logistiek.

  2. Dubai Multi Commodities Centre (DMCC) – Gevestigd in Dubai, is het een van de grootste en meest diverse freezones, gespecialiseerd in handel in grondstoffen en edelstenen.

  3. Abu Dhabi Global Market (ADGM) – Gelegen in Abu Dhabi, is ADGM een internationale financiële vrije zone die zich richt op bankieren, financiële diensten en zakelijke activiteiten.

  4. Ras Al Khaimah Economic Zone (RAKEZ) – Gevestigd in Ras Al Khaimah, biedt RAKEZ een breed scala aan sectoren en trekt veel kleine en middelgrote bedrijven aan.

  5. Dubai Airport Free Zone (DAFZA) – Gelegen bij de internationale luchthaven van Dubai, trekt DAFZA bedrijven aan die zich bezighouden met logistiek, handel en distributie.

  6. Dubai South Free Zone – Deze freezone, voorheen bekend als Dubai World Central, is gelegen in Dubai en richt zich op luchtvaart, logistiek en handel.

  7. Sharjah Airport International Free Zone (SAIF Zone) – Gelegen in Sharjah, is het een belangrijke hub voor de luchtvaart- en logistieke industrie.

  8. Dubai Silicon Oasis (DSO) – Gevestigd in Dubai, is DSO gericht op technologie en innovatie, vooral in de halfgeleiderindustrie.

  9. Dubai International Financial Centre (DIFC) – Gelegen in Dubai, is DIFC een belangrijk financieel centrum en een aantrekkelijke bestemming voor internationale bedrijven.

Houd er rekening mee dat dit geen uitputtende lijst is en dat er andere grote freezones zijn in de VAE. Voor de meest actuele en uitgebreide informatie over freezones in de VAE, kan de website van het Ministerie of Economy van de VAE worden geraadpleegd. 

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten