Artikelen

Sinterklaasgeschenk voor personeel? Do or don’t?

Het kerstgeschenk is binnen veel bedrijven en organisaties een vaste traditie, maar een sinterklaascadeau is minder bekend. Sommige werkgevers zien het als echt een kinderfeest, en anderen vinden het iets wat binnen de privésfeer gevierd moet worden. Natuurlijk kunnen valt niet te ontkennen dat Sinterklaas de afgelopen jaren steeds meer omstreden is geworden, en dan vooral (Zwarte) Piet. Maar ook met deze gevoeligheden en persoonlijke opvattingen in het achterhoofd, kun je nog steeds een goede keuze maken om wel een cadeau te geven. Daarom hier op een rij; wel of geen sintcadeau dit jaar? 

Wie zoet is.. 

Wat iemand ook van Sinterklaas vindt, een leuk en vooral lekker cadeau waardeert iedereen. Sinterklaas wordt door velen gezien als een kinderfeest, dus een heel groot cadeau is dan in veel gevallen ook niet nodig. Het gaat er bij een dergelijk cadeau of presentje vooral om dat je er als werkgever even bij stil hebt gestaan. Het is een stukje erkenning voor het werk, zeker wanneer het ook nog eens persoonlijk is. Een voorbeeld hiervan is een onwijs leuk Sinterklaascadeau via Happibox. Zij hebben diverse leuke opties, allemaal voorzien van iets lekkers en de mogelijkheid om het te personaliseren naar jouw bedrijf of zelfs naar de specifieke werknemer. 

Altijd aandacht 

Het leuke aan het concept van Happibox is dat ze altijd maatwerk leveren zonder dat het jou veel moeite kost. Ze hebben wel 40 verschillende boxen in het assortiment, allemaal met een eigen leuk thema of karakter. Ook kunnen ze nog een maatwerk box aanleveren voor jouw bedrijf of organisatie. Net wat je wilt of je leuk vindt. Ze kunnen je adviseren over momenten in het jaar waarop het leuk is net wat extra aandacht aan je personeel te besteden zoals rond Kerst, Sinterklaas of Pasen. Ook voor de zomer een leuk presentje meegeven ter voorbereiding op vakantie is een leuk idee. Het gaat er dus niet om wat het is of hoe duur het is, maar meer om het persoonlijke en het originele. Dit straalt aandacht, waardering en erkenning uit. Dus of een Sinterklaascadeau ook leuk is, ongeacht of iemand dit zelf viert of niet? Zeker! En al helemaal wanneer je het door een professionele partij laat regelen, die ervaring heeft met het geven en samenstellen van cadeaus. Zo weet je zeker dat er met alle gevoeligheden rekening wordt gehouden, maar het cadeau wel een schot in de roos is. 

Kortom, verras af en toe je personeel. Dit kan op de traditionele momenten zoals met de feestdagen, op minder gebruikelijke momenten zoals Sinterklaas, maar uiteraard ook gewoon zomaar. Op ieder moment zullen ze er blij mee zijn en misschien met een nét iets grotere glimlach hun werkdag afsluiten. Dan alleen al, is jouw doel toch bereikt?

 

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten