Artikelen

Tijd voor een verbouwing op de werkvloer? Dit zijn 4 tips om dat tot in de puntjes te plannen!

Voor bedrijven die groeien of toe zijn aan veranderingen kan het noodzakelijk zijn om het kantoorpand te verbouwen. Echter, een verbouwing op de werkvloer kan een grote impact hebben op het bedrijf en de werknemers. Het is daarom belangrijk om deze verbouwing tot in de puntjes te plannen om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. In dit artikel delen we daarom vier handige tips om een effectieve verbouwing te plannen zonder het dagelijkse werk te verstoren.

Begin met een duidelijk plan

Voordat de daadwerkelijke verbouwing begint is het belangrijk om een duidelijk plan op te stellen. Hierin moet je bijvoorbeeld aangeven welke ruimtes er verbouwd moeten worden, wat het budget is en welke materialen er nodig zijn. Voor de verbouwing kan het slim zijn om samen te werken met een aannemer, kijk samen met hen naar jullie ideeën en de beschikbare ruimte. Zij kunnen goed advies geven over de werkzaamheden en eventueel extra informatie delen over de verbouwing. Op deze manier weet iedereen wat er echt moet gebeuren en voorkom je onnodige vertragingen.

Zorg voor een goede afvalverwerking

Tijdens iedere verbouwing komt er veel afval vrij. Het is daarom belangrijk om van tevoren na te denken over de afvalverwerking. Een goede oplossing hiervoor is het huren van een bouw en sloopafval container. Hierin kun je al het bouw- en sloopafval kwijt, zodat het niet in de weg ligt tijdens de verbouwing. Daarnaast is het ook mogelijk om een aparte container te huren voor kleiner afval. Op deze manier zorg je ervoor dat de werkvloer opgeruimd blijft en dat het afval op een milieuvriendelijke manier verwerkt wordt.

Communiceer duidelijk met de werknemers

Een verbouwing op de werkvloer kan veel impact hebben op de werknemers en de werkzaamheden. Het is daarom belangrijk om duidelijk te communiceren over wat er gaat gebeuren en wat er van hen verwacht wordt. Zorg ervoor dat de werknemers op de hoogte zijn van de planning en de eventuele overlast die de verbouwing met zich meebrengt. Op deze manier voorkom je onnodige stress en zorg je ervoor dat iedereen goed voorbereid is en kan uitkijken naar een nieuwe werkplek.

Maak gebruik van professionele hulp

Een verbouwing op de werkvloer kan een grote klus zijn die veel tijd en energie kost. Het is daarom verstandig om gebruik te maken van de aannemer tijdens het hele verbouwingsproces. Schakel bijvoorbeeld een aannemer in die ervaring heeft met verbouwingen op de werkvloer. Op deze manier weet je zeker dat de verbouwing goed verloopt en dat eventuele problemen snel en efficiënt opgelost worden. Daarnaast kan een aannemer ook helpen met het regelen van vergunningen en het inhuren van andere vakmensen, zoals loodgieters en een elektricien. De aannemer zal alles van A tot B plannen, waaronder de bouwafval container zodat jullie als werkgevers gerust aan het werk kunnen gaan.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten