Artikelen

Zo breng je jouw bedrijf professioneel in beeld

Voor veel bedrijven is het tegenwoordig belangrijk om het bedrijf goed in beeld te brengen. Denk bijvoorbeeld aan representatieve foto’s of video’s voor op je website, voor social media of om te gebruiken als promotiemateriaal. Je kunt er natuurlijk een professionele fotograaf voor inschakelen, maar je kunt het ook door je personeel laten doen. Het ligt er maar net aan wat het doel van de foto’s en video’s is en of er genoeg fotografietalent in huis is. Hieronder vind je een aantal tips voor het maken of laten maken van bedrijfsbeelden. 

Een fotograaf inhuren of zelf fotograferen? 

Je kunt er altijd voor kiezen om een professionele fotograaf in te huren voor het fotograferen van je bedrijf. Vooral als je dit voor een keer in de zoveel tijd wilt doen is het aan te raden om een externe fotograaf in te huren. Zo hoef je er niet veel tijd in te investeren en krijg je in korte tijd professionele beelden opgestuurd. Bij het uitzoeken van een professionele fotograaf is het wel belangrijk om te kijken of de fotograaf bij jouw bedrijf past. Er zijn namelijk veel verschillende soorten fotografen. De ene fotograaf doet bijvoorbeeld aan reisfotografie, de ander aan portretfotografie en er zijn zelfs fotografen die alleen aan bedrijfsfotografie doen. Kies een fotograaf die goed past bij jouw bedrijf en bekijk het portfolio van de fotograaf. Zo krijg je een goed beeld van de fotografiestijl van de fotograaf. Als je vaker foto’s wilt laten maken van je bedrijf kun je overwegen om je eigen personeel te vragen voor het maken van foto’s. Je kunt dan op elk gewenst moment foto’s maken en dit is natuurlijk een stuk voordeliger!Ga voor kwalitatief en geschikt apparatuur 

Wil je je eigen personeel inschakelen voor het fotograferen van je bedrijf? Dan is het belangrijk om over kwalitatieve apparatuur te beschikken. Camera apparatuur kan vrij prijzig zijn, maar toch is het de moeite waard om een keer in goed apparatuur te investeren. Hier kun je jarenlang mee vooruit. Als je op zoek gaat naar apparatuur is het belangrijk om van tevoren te bedenken wat je fotografiedoel is. Wil je bijvoorbeeld portretfoto’s kunnen maken of wil je verschillende sfeerfoto’s maken van je bedrijf? Als je alleen portretfoto’s wilt maken is het belangrijk om voor een camera en een portretlens te gaan. Voor normale sfeerfoto’s kun je het beste voor een camera met een standaardlens gaan. Voor elke soort fotografie is er zo’n beetje wel een geschikte camera en lens te vinden. Zo heb je voor straatfotografie bijvoorbeeld een hele andere lens nodig dan voor portretfotografie! Zeker handig om in de gaten te houden bij het uitzoeken van camera apparatuur voor je bedrijf. 

Met deze tips weet jij een stuk meer over het fotograferen van jouw bedrijf!

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten