Artikelen

Waarom je als werkgever toch echt voor een 65 plusser moet kiezen voor jouw vacatures

De 65 plusser; vergeet deze zeker niet in jouw sollictatieprocedure! Als manager zijn er verschillende redenen waarom je ervoor zou moeten kiezen om iemand van 65 plus werk aan te bieden. Hieronder zijn enkele voordelen die oudere werknemers kunnen bieden:

Ervaring en expertise

Oudere werknemers hebben vaak een schat aan ervaring en expertise opgebouwd gedurende hun loopbaan. Ze beschikken over waardevolle kennis en kunnen putten uit een breed scala aan professionele situaties. Deze ervaring kan van onschatbare waarde zijn bij het oplossen van complexe problemen en het nemen van strategische beslissingen.

Betrouwbaarheid

Oudere werknemers hebben over het algemeen een hogere mate van betrouwbaarheid en toewijding. Ze begrijpen het belang van werkethiek en hebben vaak een sterke arbeidsethos ontwikkeld gedurende hun carrière. Dit betekent dat ze vaak punctueel zijn, zich zorgvuldig aan deadlines houden en verantwoordelijkheid nemen voor hun taken.

Mentorschap en coaching

Oudere werknemers kunnen een waardevolle rol spelen als mentoren en coaches voor jongere werknemers. Door hun ervaring en kennis kunnen ze jongere teamleden begeleiden en helpen bij hun professionele ontwikkeling. Dit bevordert niet alleen de groei van individuele werknemers, maar kan ook bijdragen aan een positieve en ondersteunende werkcultuur.

Lage personeelsverloop

Oudere werknemers hebben vaak al een stabiele carrière achter de rug en zijn mogelijk minder geneigd om van baan te veranderen. Dit kan leiden tot een lager personeelsverloop en de behoefte aan frequente werving en training van nieuwe medewerkers verminderen. Het behouden van ervaren werknemers kan kosteneffectief zijn en de continuïteit binnen het team bevorderen.

Diversiteit en inclusie

Het in dienst nemen van oudere werknemers bevordert diversiteit en inclusie op de werkvloer. Volgens Actief65+ kan het waarborgen van een leeftijdsdiverse werkplek leiden tot een breder scala aan perspectieven, ideeën en benaderingen bij het aanpakken van problemen. Dit kan de creativiteit en innovatie binnen het team stimuleren.

Het is belangrijk op te merken dat het aannemen van werknemers gebaseerd moet zijn op individuele vaardigheden, competenties en fit met de organisatiecultuur, ongeacht leeftijd. Leeftijd mag geen doorslaggevende factor zijn bij het selecteren van werknemers. Het gaat erom de juiste mix van vaardigheden en ervaring te vinden die bijdragen aan het succes van het team en de organisatie als geheel.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten