Artikelen

De beste raambekleding voor een vergaderzaal

Tijdens een vergadering is het van belang dat iedereen gefocust is en dat er aandacht is voor bepaalde onderwerpen. Je neemt een stuk van ieders dag in beslag en dan is het wel zo fijn dat deze tijd efficiënt ingezet wordt. Naast een logische indeling wat betreft zitplaatsen en tafels, is er één onderdeel wat vaak vergeten wordt in vergaderzalen. In dit artikel bespreken we graag de urgentie van goede raambekleding en geven we een suggestie wat de beste raamdecoratie zou kunnen zijn voor jouw vergaderzaal.

Focus behouden

Het is een ontzettend goed idee om een vergaderzaal licht en luchtig te maken. We raden het dan ook ten zeerste aan om een vergaderzaal met veel ramen te kiezen, zodat men zich hier comfortabel voelt. De kantoorsfeer kan al snel wat beklemmend voelen, zeker als je je hier fulltime begeeft. Een luchtige vergaderzaal zorgt er dan voor dat ze even kunnen bijkomen van hun schermtijd en tegelijkertijd productief kunnen zijn tijdens de vergadering. Dit heeft echter een klein nadeel, namelijk dat de focus kan verschuiven naar wat erbuiten gebeurt. Kies raamdecoratie die het zicht ietwat belemmert, waardoor men minder geneigd is om naar buiten te staren.

Presentaties bekijken

Veel managers maken graag gebruik van een presentatie tijdens de vergadering. Dit kan een PowerPoint zijn of een gedeeld scherm om bepaalde bestanden te delen en bespreken. Dit kan gepresenteerd worden op een televisiescherm of door bijvoorbeeld een beamer. Het is in zo’n geval wel handig als je de presentatie goed kunt zien en je niet belemmerd wordt door zonlicht. Probeer verduisterende rolgordijnen te installeren die ervoor zorgen dat het beeld helder is. Door de ruimte gedeeltelijk te verduisteren zorgt er ook voor dat de focus behouden blijft in de groep.

Genoeg licht behouden

Natuurlijk willen we af en toe het licht blokkeren, maar op kantoor en in een vergaderzaal heb je ook voldoende daglicht nodig. Licht zorgt er namelijk voor dat mensen actief en wakker blijven. Daarnaast krijg je een veel beter humeur van voldoende daglicht om je heen. Naast verduisterende rolgordijnen of andere manieren om de boel te verduisteren, kun je het beste ook wat raambekleding hebben dat het daglicht juist koestert. Kijk bijvoorbeeld naar wandpanelen die grotendeels transparant zijn of transparante vouwgordijnen. Zo voelen medewerkers zich niet in het zicht zitten, maar kunnen ze alsnog van heel wat daglicht genieten. Daarnaast staat het een stuk huiselijker om wat raambekleding te plaatsen, wat voor een comfortabel gevoel zorgt. Een fijne werksfeer is zo sneller gecreëerd.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten