Artikelen

Inspelen op behoefte(s) met tijdelijke opslagtent

Extra bedrijfsruimte kan op meerdere momenten van pas komen. Bijvoorbeeld als je tijdelijk ruimte nodig hebt om goederen op te slaan. Of als je een evenement organiseert, waarbij je niet afhankelijk wilt zijn van het weer. In zulke situaties kan een tijdelijke opslagtent uitkomst bieden. Ontdek wat de voordelen zijn en waar je een opslagtent allemaal voor kunt gebruiken.

Wanneer kies je voor een tijdelijke opslagtent?

Eigenlijk kun je zeggen dat een tijdelijke opslagtent voor vrijwel iedere bedrijfsactiviteit geschikt is. Want er zijn veel verschillende soorten tijdelijke opslagtenten, waardoor je een model kunt kiezen dat aansluit bij jouw wensen en het gebruik. Een tijdelijke opslagtent biedt veel effectieve ruimte omdat er geen palen in de ruimte staan. De draagcapaciteit van de zijpanelen en de speciale constructie, zorgen voor volledige ondersteuning van het dak waarbij de vrije overspanning tot wel veertig meter kan bedragen. Hierdoor is een tijdelijke opslagtent geschikt voor het opslaan van goederen en het stallen van werkmaterieel. Maar ook voor andere doelen kun je gebruik maken van een tijdelijke opslagruimte. Denk aan uitbreiding van je winkel met een tijdelijke opslagtent, het plaatsen van een tijdelijke opslagtent op het terras van je restaurant of voor het ontvangen van gasten tijdens een bedrijfsfeest of seminar. 

De voordelen van een tijdelijke opslagtent

Het voordeel van de opslagtent zit ten eerste al in het feit dat de extra ruimte niet definitief is. Je kunt dus flexibel gebruik maken van extra vierkante meters, zonder dat je hoeft te investeren in nieuwbouw. Of misschien is het juist handig om de tijdelijke opslagtent op je bedrijfsterrein neer te zetten tijdens een verbouwing, zodat je zakelijke activiteiten ongestoord door kunnen gaan. De opslagtenten kunnen snel opgebouwd en afgebroken worden en dus ook eenvoudig verplaatst worden als dat nodig is. Een ander voordeel is dat je voor het plaatsten van een tijdelijke opslagtent geen bouwvergunning hoeft aan te vragen. Dit scheelt niet alleen een hoop kosten, het scheelt ook veel tijd. 

Hoe lang maak je gebruik van een tijdelijke opslagtent?

Het woord tijdelijk kan de indruk wekken dat een tijdelijke opslagtent alleen maar voor een korte periode kan worden geplaatst. Maar dat is niet het geval. Natuurlijk is het afhankelijk van het doel dat je met de opslagtent hebt. Organiseer je een festival dat een weekend duurt, dan is het inderdaad een tijdelijk verhaal. Maar het is ook mogelijk om de opslagtent voor langere tijd te plaatsen. Dit kan zijn tijdens de verbouwing van je bedrijf, maar ook bijvoorbeeld als permanente oplossing voor een kleedruimte op een sportterrein. Of als uitbreiding van je winkelruimte. De term tijdelijk heeft dus eigenlijk betrekking op de flexibiliteit die de opslagtent biedt en het feit dat de opslagtent gemakkelijk te verplaatsen is. 
Een opslagtent kan gehuurd, geleaset of gekocht worden. Je hebt dus de keuze om je bedrijfsruimte voor kortere of langere tijd uit te breiden zonder dat je daarbij direct een grote investering hoeft te doen. Mocht blijken dat je bedrijf zich dusdanig ontwikkelt dat je ook in de toekomst de extra ruimte nodig hebt, dan kun je de opslagtent dus van tijdelijk meer permanent maken. 

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten