D Wiki

Debt Service Coverage Ratio

Debt Service Coverage Ratio (DSCR) is een financiële ratio die wordt gebruikt om de leencapaciteit van een onderneming of individu te beoordelen. Het is een maatstaf voor de hoeveelheid kasstroom die beschikbaar is om de rente en aflossingen op uitstaande schulden te betalen.

Het DSCR wordt berekend door de jaarlijkse kasstroom van een onderneming te delen door de jaarlijkse rente- en aflossingsverplichtingen op de uitstaande schulden. Het resultaat geeft aan hoeveel keer de jaarlijkse kasstroom de jaarlijkse rente- en aflossingsverplichtingen kan dekken.

Een DSCR van 1,0 betekent dat de kasstroom precies voldoende is om de rente- en aflossingsverplichtingen te dekken. Een hogere DSCR geeft aan dat er meer kasstroom beschikbaar is om de schulden te betalen, wat wordt gezien als positief voor de leencapaciteit en het vermogen om leningen terug te betalen.

Kredietverstrekkers, banken en andere financiële instellingen gebruiken het DSCR vaak als een belangrijke factor bij het nemen van beslissingen over het verstrekken van leningen. Een hogere DSCR wordt gezien als gunstig omdat het de kans op betalingsachterstanden of wanbetalingen vermindert.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten