Artikelen

Drie redenen om jouw urenregistratie bij te houden

Door middel van urenregistratie krijg je inzicht in jouw gewerkte uren. Dit kun je gebruiken als verantwoording naar de klant of andere belangrijke contacten. Je krijgt dan een goed overzicht van wanneer je voor een bepaalde klant hebt gewerkt. Veel mensen stellen het registreren van hun uren uit naar het laatste moment. Via e-mails of andere gebruikte middelen wordt dan gekeken wanneer welke taak is uitgevoerd en hoeveel uur er is gewerkt. Deze urenregistratie is hoogstwaarschijnlijk niet nauwkeurig. Wij geven drie redenen waarom jij je urenregistratie bij moet houden. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder en kom erachter.

Een goed overzicht voor jezelf

Allereerst geeft het bijhouden van je urenregistratie een goed beeld voor jezelf. Je weet precies hoeveel uur je hebt gewerkt en wanneer je eventueel overuren hebt gemaakt. Wanneer je de urenregistratie niet goed bijhoudt, kan het zijn dat je overuren vergeet in te voeren en dat is ten nadele van jezelf. Zorg er daarom voor dat je altijd direct je uren invult om een goed en duidelijk overzicht te krijgen van jouw gewerkte uren.

Belangrijke data voor jouw bedrijf

Door middel van urenregistratie kun je inzicht krijgen in belangrijke data van jouw bedrijf. Je moet dan wel beschikken over een uitgebreide urenregistratie software. Verschillende tools maken het mogelijk om de gewerkte tijd per persoon, afdeling, klant of project te registreren. Deze data en omzetten kun je weergeven in statistieken. Aan de hand van deze statistieken krijg je een duidelijk overzicht van de kosten en kun je eventueel processen binnen het bedrijf verbeteren.

Je bent transparant naar jouw klanten

Met verschillende tools maak je het mogelijk om transapart te zijn naar jouw klant. Het is namelijk ook mogelijk om de klant inzicht te geven in het aantal uren dat je hebt gewerkt aan een bepaalt project voor deze klant. Op deze manier geef je de klant inzicht in het aantal gewerkte uren voor het project en het geeft de klant een stukje zekerheid. Het bijhouden van de urenregistratie kan ook op het gebied van factureren zorgen voor wat extra transparantie naar de klant.

Op zoek naar een goede tool voor urenregistratie?

Ben je op zoek naar een goede tool die je kunt gebruiken voor jouw urenregistratie? Neem dan eens een kijkje op de website van TimeChimp. Door middel van minimale inspanning krijg jij een maximaal overzicht van de gewerkte uren van het hele bedrijf.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten