Artikelen

De voordelen van werken in de cloud

Bedrijven kunnen er tegenwoordig haast niet meer omheen: de cloud. Als je een eigen bedrijf hebt, is dat dan ook zeker iets om over na te denken als je nog niet over een cloudsysteem beschikt. Werken in de cloud heeft diverse voordelen. Benieuwd naar waarom het ook voor jouw bedrijf een goede mogelijkheid is? Wij sommen hieronder de grootste voordelen voor je op.

Altijd en overal werken

Een van de grootste voordelen van werken in de cloud is dat het altijd en overal mogelijk is. Dit in tegenstelling tot andere bedrijfssystemen, waar je vaak verbonden bent aan een bepaalde plek of apparaat. Omdat werken in de cloud allemaal online gebeurt, kun je hier altijd bij. Met een internetverbinding is werken in de cloud mogelijk als je thuis bent, maar ook op kantoor of onderweg. Doordat het een online werkomgeving is heb je op deze manier eenvoudig toegang tot bestanden en applicaties.

Wil je werken in de cloud zo soepel mogelijk laten verlopen, dan is het belangrijk om te zorgen voor een goede basis. Daarmee bedoelen we een uitstekende zakelijke internetverbinding of een betrouwbaar bedrijfsnetwerk. Als je nog een bedrijfsnetwerk zoekt dat jouw bedrijf naar een hoger niveau tilt en klaarstoomt voor de toekomst, dan is SD-WAN iets voor je. Wat is SD-WAN geeft meer informatie over wat je te wachten staat als je deze keuze maakt.

Hogere productiviteit

Een online werkomgeving die soepel en effectief werkt, zorgt voor een hogere productiviteit bij je medewerkers. En dat heeft weer een positief effect op de resultaten van je bedrijf. Hoe productiever er gewerkt kan worden, hoe meer werkzaamheden gedaan worden en hoe meer successen je uiteindelijk behaalt. Medewerkers worden productiever omdat een werkplek in de cloud vaak makkelijk aan te passen is naar eigen wensen om het zo eenvoudig mogelijk te maken.

Het is veilig

Cloudsystemen van tegenwoordig zijn voorzien van diverse veiligheidsmaatregelen, zodat jij en je medewerkers altijd zo veilig mogelijk werken. Bovendien bieden veel cloudaanbieders de mogelijkheid tot het regelmatig maken van back-ups. En dat is belangrijk als je werkt in een online omgeving, omdat je moet voorkomen dat bedrijfsgegevens zomaar gestolen worden. Naast het feit dat cloudsystemen van tegenwoordig van zichzelf al veilig zijn, kan het nooit kwaad om nog meer maatregelen te nemen. Denk daarbij aan sterke wachtwoorden of tweestapsverificatie.

Het is schaalbaar

De meeste clouddiensten zijn schaalbaar en dat betekent dat het goed meegroeit met je bedrijf. Of je nu meer back-ups krijgt in de toekomst of apps wilt integreren, vaak is het met een uitgebreide clouddienst eenvoudig te realiseren. Door te werken in de cloud kies je dan ook voor een toekomstbestendige oplossing.

Nu je op de hoogte bent van de grootste voordelen van werken in de cloud, kun je bepalen of het ook iets voor jou als ondernemer is. Veel bedrijven hebben deze keuze al gemaakt en dat is natuurlijk niet zonder reden. Je hebt vaak veel profijt van zo’n online werkomgeving, dus het is zeker de overweging waard.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

De redactie wordt verzorgd door Nomair van Wijk (organisatieadviseur) en Ruben de Bruijn.
Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten