Artikelen

Google (Hotel) Ads voor hotelmanagers: dit moet je weten

Als hotelmanager heb je natuurlijk verschillende taken. Zo moet je de leiding voeren over het team dat het hotel draaiende houdt, moet je zorgen voor een goede organisatie van het ontbijtbuffet en zal je een goed onthaalplan moeten maken. Daarnaast zal je wellicht ook inspanningen moeten verrichten om gasten aan te trekken. En dat kan je op verschillende manieren doen. Google Hotel Ads is daarbij misschien nog wel de krachtigste manier om potentiële gasten te overtuigen. We lichten Google Hotel Ads voor je toe en hebben het ook over het belang van Google Ads.

Google Hotel Ads: potentiële gasten online overtuigen

Hotelgasten oriënteren zich steeds vaker online, bijvoorbeeld via platforms als Booking.com, Expedia en Tripadvisor. Maar liefst 75% van de reizigers vergelijkt via dergelijke platforms de prijzen en accommodaties. Dit zijn platforms waar je met andere woorden maar beter op aanwezig kan zijn. Een snelgroeiend platform dat je zeker niet links kunt laten liggen, is Google Hotel Ads. Het voordeel van Google Hotel Ads is dat je hotel wordt weergegeven bij zoekopdrachten in Google, nog voordat men op een van de genoemde platforms terechtkomt. Het is niet hetzelfde als het Google zoeknetwerk (Google Search), omdat Google bij Hotel Ads zelf bepaalt op welke zoektermen jouw hotel wordt getoond. Daarnaast krijgen gebruikers in de zoekmachine de beschikking tot een interactief gedeelte, waarbij aankomst- en vertrekdata opgegeven kan worden en gefilterd kan worden op gewenste eigenschappen, zoals budget en gratis annuleren. Dit alles zonder de zoekmachine te hoeven verlaten!

Zoekmachinegebruikers vinden jouw hotel via specifieke zoekopdrachten in Google, waarbij ze bijvoorbeeld jouw hotelnaam intikken. Daarnaast vinden ze jouw hotel met een aantal algemene zoekopdrachten in Google (bv. “hotel Amsterdam”) en wanneer ze binnen Google Maps zoeken naar hotels. Net zoals bij de genoemde platforms is het mogelijk om meteen prijzen te vergelijken, waarna men overgaat tot een boeking. Google Hotel Ads is een enorm krachtige manier om gasten te vinden, maar het is wel een heel technisch verhaal om te starten. Daarom raadt Google aan om een beroep te doen op een officiële Hotel Ads partner als Adchieve. Deze partner maakt de koppeling met jouw reserveringssysteem en helpt bij de optimalisatie.

Leer je gasten kennen

Via Google Hotel Ads heb je ook de mogelijkheid om gasten foto’s te tonen, bijvoorbeeld van het hotel en de omgeving. Daarbij dien je steeds je doelgroep in het achterhoofd te houden. Er bestaan namelijk verschillende soorten hotelgasten die stuk voor stuk andere prioriteiten hebben. Digital nomads willen bijvoorbeeld vaak proeven van de lokale cultuur, dus daar moet je op inspelen. Zakenreizigers willen dan weer dat ze enerzijds kunnen ontspannen op hun kamer en dat ze anderzijds alle zakelijke infrastructuur bij de hand hebben. Foto’s van coworkingruimtes en vergaderzalen zijn dus een must. Voor de traditionele toerist zijn toeristische attracties natuurlijk belangrijk en bij luxereizigers zal je vooral de exclusiviteit uit moeten lichten. Bedenk dus goed wie je doelpubliek is en speel de juiste troeven uit.

Google Ads blijft belangrijk

Zoals eerder gezegd, is Google Hotel Ads niet hetzelfde als Google Ads in het Zoeknetwerk. Binnen Google Search kan je zelf kiezen op welke zoektermen jouw hotel wordt getoond. Dit blijft met daarom een belangrijk instrument. Je kan bijvoorbeeld adverteren op een aan een lokaal event gerelateerde zoekterm, zodat jouw nabijgelegen hotel meteen opvalt bij bezoekers van dit event. Google Hotel Ads zal Google Search dus niet vervangen, maar is eerder een goede aanvulling op de tekstadvertenties in Google Ads. Hetzelfde geldt uiteraard voor andere vormen van online marketing. Bijvoorbeeld SEO blijft ook belangrijk. Hierdoor rank je organisch beter in de zoekmachine.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten