Artikelen

Het kopen van een horecaonderneming in Drenthe

Voor veel ondernemers is het aankopen of overnemen van een horecaonderneming een grote stap. Deze stap wordt nog eens groter als je besluit een onderneming te beginnen in een regio die je niet goed kent. Dit kan komen doordat je er niet vandaan komt of omdat het ver weg is van je huidige omgeving. Een groot deel van de horecainvesteringen wordt nog altijd gedaan in de randstad en andere grote steden. Jammer vinden wij. Nederland heeft namelijk veel meer te bieden dan enkel de grote steden in het westen.

In dit artikel zullen we focussen op een provincie die in onze ogen te weinig aandacht krijgt: Drenthe. We leggen onder andere uit wat deze veelzijdige provincie allemaal te bieden heeft en waarom het voor horecaondernemers in een interessante omgeving is. Daarnaast zullen we meer uitleg geven over hoe je het beste kunt starten wanneer je hebt besloten horeca te kopen in Drenthe.

Breed aanbod

Het vinden van de juiste locatie voor jouw onderneming is niet altijd eenvoudig. Gelukkig staat er veel horeca te koop in Drenthe. Er is keuze uit vele restaurants, cafés en hotels die allen open staan voor een wisseling van eigenaar. Zo kan er weer een frisse wind door deze bedrijven waaien.

Ondanks dat Drenthe vrij dunbevolkt is, vind je er veel eet- en drinkgelegenheden. Van gezellige cafeetjes tot strakke fine dining restaurants, in Drenthe is het allemaal te vinden. Voor gasten die liever een nachtje blijven slapen is er ook een ruim aanbod met verschillende overnachtingsmogelijkheden.

De rustige ligging van deze noordelijke provincie en de vele bossen trekken toeristen aan. Zowel fietsers als wandelaars komen van heinde en verre om te genieten van de natuur. Na een lange dag zijn deze mensen toe aan een lekkere maaltijd met een drankje. Daarnaast zijn er toeristen die een dusdanige afstand hebben moeten afleggen om in Drenthe te komen, dat ze graag een nachtje blijven slapen.

Provincie Drenthe

Waarom Drenthe dé plek is voor jouw horecaonderneming

Zoals hierboven aangegeven biedt Drenthe veel kansen voor horecaondernemers. Toch willen we graag verder uitlichten wat deze provincie allemaal in zijn mars heeft. Zo is er een gunstige verdeling tussen natuur en gezellige dorpjes wat zorgt voor een divers publiek.  Dit maakt het overwegen van het kopen van horeca zeker de moeite waard.

Het gros van de toeristen bezoekt Drenthe vanwege haar bosrijke natuur. En dit is dan ook zeker te begrijpen. In Drenthe bevinden zich meerdere natuurgebieden met unieke kenmerken. Zo kunnen toeristen de heidegronden van het Dwingelderveld ontdekken en komen er in de lente veel gezinnen lammetjes kijken bij één van de vele schaapskooien. 

Verder kom je in het noorden van de provincie op veel plaatsen de bekende hunebedden tegen. Veel van deze oude grafkamers kom je tegen langs de zogenaamde Hunebed highway die dwars door de provincie loopt. 

Drentse steden en dorpen

Drentse steden en plaatsen krijgen over het algemeen weinig aandacht. Onterecht naar onze mening. Veel van deze steden hebben namelijk een authentiek karakter met veel historische elementen. Daarnaast hebben gezellige plaatsen als Meppel, Dwingeloo en Havelte veel terrasjes waar in de lente en zomer zowel toeristen als locals genieten van de zon. Dus wanneer je een horecabedrijf wilt beginnen in een rustige omgeving met dorpse gezelligheid, moet je in Drenthe zijn.

Hoe je het beste horeca kunt kopen in Drenthe

Het overnemen van een ander horecabedrijf is over het algemeen een ingewikkelde procedure. Er moeten veel regels worden gevolgd en het proces vereist een nauwkeurige administratie. Zelfs voor de doorgewinterde horecainvesteerder kan dit een belemmering zijn en een reden om toch af te zien van overname. 

Daarom is het aanbevolen om een horecamakelaar in de arm te nemen. Deze professionals zijn op de hoogte van de meest recente regelgeving en kunnen jou helpen met het rondkrijgen van de financiering. Verder assisteren ze bij het maken van een bedrijfsanalyse. Hierin worden jouw wensen meegenomen en op basis hiervan gaat de makelaar op zoek naar mogelijk geschikte locaties. 

Verder helpt een dergelijke makelaar je met het in contact brengen met verschillende verkopende partijen. Heb je interesse in een bepaald pand? Dan maakt de makelaar een grondige analyse van de huidige staat van het bedrijf. Hieruit komt de werkelijke waarde van het bedrijf naar voren. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Het beginnen van een horecaonderneming in Drenthe is voor veel ondernemers een grote stap. Dit heeft mede te maken met de rustige ligging en het gebrek aan grote steden. Aan de andere kant is dit een mooie kans voor ondernemers die aan de hectiek van de stad willen ontsnappen. Er is een constante stroom van toerisme en dit zal in de toekomst zeker niet minder worden. Dus, ben jij een open minded ondernemer die op zoek is naar een prachtige omgeving voor zijn horecaonderneming? Neem Drenthe dan zeker in overweging!

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten