Artikelen

Het ontwikkelen van een effectief verzuimbeleid: tips en best practices

Bedrijven krijgen er natuurlijk liever niet mee te maken. Maar in de loop van de tijd kan het zomaar eens een keer voorkomen dat je te maken krijgt met ziekteverzuim onder het personeel. Erg vervelend natuurlijk, maar dit kan natuurlijk niet voor de volle 100% worden voorkomen. En op het moment dat een medewerker zich ziek gaat melden, is het een echte must om dan meteen de nodige stappen te ondernemen. Hier biedt een verzuimbeleid de ideale uitkomst voor. Maar hoe weet je nu zeker dat je dit effectief gaat ontwikkelen? Lees verder in dit blog en doe alvast de nodige inspiratie op. 

Zorg ervoor dat de verzuimpreventie op orde is 

Door een verzuimbeleid in het leven te roepen, kun je het verzuim binnen een organisatie beter in beeld brengen, beheersen en terugbrengen. Maar heb je ook al een keer goed nagedacht over de verzuimpreventie? Op het moment dat er is geïnventariseerd dat het werk gevaarlijk en/of ongezond is, moeten er bijvoorbeeld meteen de nodige stappen worden ondernomen. Op deze manier kunnen er behoorlijk wat risico’s binnen een bedrijf worden verminderd. 

Beschik je op dit moment al over een goed verzuimprotocol? 

Maar het is ook een erg goed idee om het (huidige) verzuimprotocol een keer goed onder de loep te nemen. Hier staat in beschreven wat een werknemer precies moet doen op het moment dat hij of zij zich ziek meldt. In dit protocol staan ook de rechten en de plichten van zowel een werkgever als van een werknemer. Hierdoor voorkom je dat er onduidelijkheid ontstaat en iedereen weet precies wat er van hem of haar wordt verwacht. Wel zo handig, toch? Zaken zoals ziekmelding en de bereikbaarheid van een medewerker tijdens ziekte staan in dit protocol aangegeven. 

Heb je op dit moment al de nodige verzekeringen voor het bedrijf geregeld? 

Je weet het misschien maar al te goed. Op het moment dat een werknemer langdurig ziek is, kan dat behoorlijk in de kosten op gaan lopen. Daar zit je natuurlijk liever niet op te wachten. Heb je daarom al een keer goed gekeken naar de verzekeringen die je op dit moment hebt lopen?  Door het verzekeringswerk op dit moment goed te regelen, kom je in dit soort situaties gelukkig niet langer voor vervelende verrassingen te staan. En dat scheelt jou weer enorm veel tijd, uitzoekwerk en energie.  

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten