Artikelen

Hoe vind je de beste zakelijke rekening?

Als je met een bedrijf start komt er een hoop op je af. Maanden, misschien wel jaren voorbereiding heb je al achter de rug voordat je je inschrijft bij de Kamer van Koophandel. En daarna ben je ondernemer. Maar dan is het nog niet klaar met wat je nodig hebt. Niet verplicht, maar meer dan het aanraden waard, is een zakelijke rekening. Je kunt ervoor kiezen om bij je eigen bank een zakelijke rekening te openen, maar misschien zijn er wel veel betere opties.

Vergelijken

Het is niet zo simpel om de juiste zakelijke rekening te kiezen. De grote Nederlandse banken zijn een mogelijkheid. Dan zijn er nog de online banken die stuk voor stuk een prima optie zijn. Daarnaast kan je ook je heil zoeken bij een buitenlandse bank. Je kunt zelf dagenlang achter je scherm gaan zitten om de prijzen te vergelijken. Maar er zijn ook bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Vergelijk zakelijke rekeningen hier om heel veel tijd te besparen. Bovendien krijg je een deskundig advies waarmee je de beste keuze kan maken.

De kosten

Zeker voor startende ondernemers is het een dure en daardoor moeilijke tijd. Waarschijnlijk komt er nog niet veel geld binnen, en misschien moet je maandelijks kosten voor bijvoorbeeld de huur van je pand betalen. Dan is het verleidelijk om voor de goedkoopste zakelijke rekening te kiezen. Dit kan natuurlijk, maar dit hoeft niet altijd de beste keuze te zijn. Kies voor een betrouwbare bank met een bekende naam. Of lees je heel goed in. Het is niet de bedoeling dat een goedkope keuze je op termijn veel geld (en hoofdbrekens) gaat kosten.

Online openen of naar de bank?

Er gebeurt steeds meer online, maar voor officiële momenten gaan de meeste Nederlanders toch nog liever naar de betreffende instantie. In feite maakt het weinig uit of je een zakelijke rekening online opent of dat je dit bij de bank doet. Online heb je het in 10 minuten geregeld, zeker als je bij je eigen bank een zakelijke rekening opent. Als je precies weet wat je wilt, kan je dit makkelijk online regelen. Het is een persoonlijke voorkeur, maar steeds meer zzp’ers openen een rekening online.

Kijk ook naar het tweede jaar

Bij het afsluiten van een nieuw abonnement voor je telefoon krijg je vaak een bepaalde periode gratis. Dat is bij een zakelijke rekening niet anders. Soms krijg je het eerste half jaar of complete eerste jaar gratis. Kijk daarom goed naar de kosten in het tweede jaar. Pas dan weet je echt hoeveel je gaat betalen.

Hoeveelheid transacties

Het verschil in kosten voor zakelijke rekeningen zit hem deels in de transacties. Bij de Rabobank bijvoorbeeld betaal je geen kosten voor de rekening zelf, maar een vast bedrag (0,39 euro) per transactie. Bij andere banken betaal je een vast bedrag per jaar, en mag je een aantal transacties (meestal 1000) gratis doen. Het hangt dus van je bedrijf af wat voor jou het meest voordelig is.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten