Artikelen

Hoe vind je het juiste personeel voor jouw bedrijf?

In de huidige arbeidsmarkt, waar het vinden van personeel überhaupt al een hele opgave is, strijdt men voor goede werknemers. Uiteraard wil iedereen mensen aantrekken die beschikken over genoeg kennis, creativiteit en ervaring. Het is dus aan jou om er voor te zorgen dat je deze mensen bereikt en enthousiasmeert. De juiste werknemers vinden is hard werken, en vervolgens wil je ze ook nog eens aan je binden, maar hoe pak je dit aan? Wij geven je een aantal tips en middelen die er voor zorgen dat jij eruit springt tussen het grote aanbod aan werkgevers, zodat jij ook de keuze hebt in het aannemen passend personeel. 

Hoe onderscheid je jezelf?

Je moet er voor zorgen dat je opvalt tussen de grote hoeveelheid concurrenten. Dit doe je door te laten zien wat jij als werkgever te bieden hebt. Jouw huidige medewerkers zijn hier een perfecte en organische manier voor. Als zij het naar hun zin hebben, kunnen ze dit mondeling verspreiden. Daarnaast kun je vragen hoe zij het bedrijf zien. Waarom werken zij bij jou en niet bij de concurrent. Deze punten kun je vervolgens zelf weer verspreiden. 

Zichtbaar zijn op socials en website

Als een kandidaat op jouw vacature belandt gaat deze persoon vaak direct naar de website en jullie social media platforms toe om een gevoel te krijgen bij het bedrijf. Het is dus van belang dat je deze op orde hebt, maar hoe zorg je hiervoor? Zorg er voor dat er in een oogopslag duidelijk is wat voor bedrijf het is en wat voor sfeer hier hangt. 

Zorg daarnaast dat je als bedrijf zoals hierboven beschreven goed de waardes en visie naar voren laat komen. Als je gebruik maakt van een aantrekkelijke en overzichtelijke lay-out, zorg je ervoor dat de kandidaten al een eerste prettige ervaring hebben met jullie bedrijf. Een tip: zorg ervoor dat alle openstaande vacatures goed vindbaar zijn op de website. Het is daarnaast verstandig om deze te delen op jullie social media kanalen.

Pakkende vacaturetekst

We hebben de vacature al vaker laten vallen en ook deze is van groot belang. Want alleen met een pakkende vacaturetekst trek je kandidaten aan. Je moet de persoon als het ware overhalen om bij jouw bedrijf te solliciteren. Wees dus uniek, creatief en persoonlijk. 

Leg uit wat de bedrijfscultuur, de werksfeer en de kernwaardes van het bedrijf zijn. Dit geeft de kandidaat een goed beeld van het bedrijf waarop hij of zij wil solliciteren. Een goed voorbeeld is een ‘gemiddelde werkdag’ beschrijven. Hierin kun je alle belangrijke punten van de functie en jullie organisatie naar voren laten komen. Zorg daarbij dat je volledig open en eerlijk bent in je vacature. Een extra tip in deze krappe arbeidsmarkt: maak de arbeidsvoorwaarden zo aantrekkelijk mogelijk!

Zijn jullie daarnaast locatiegebonden en zijn er werknemers gezocht Rotterdam of werknemers gezocht Amsterdam? Zorg dan dat jullie vacatures verspreid worden op de juiste locaties, zodat je de juiste kandidaten aantrekt. Denk hierbij aan universiteiten en hogescholen of het stadscentrum op een drukke dag. 

De juiste werknemer vinden is lastig, maar we hopen dat we je met deze adviezen een stapje in de juiste richting hebben geholpen. Wie weet staat jouw perfecte werknemer binnenkort bij jullie op de stoep!

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten

Advertentie

Advertentie

Advertentie