Artikelen

De basis van een succesvolle mailfunnel

Als een webshop hebt en online een product of dienst verkoopt, is er niks belangrijker dan jouw doelgroep weten te bereiken. Emailmarketing is een makkelijke manier om potentiële klanten te bereiken. Om dit vervolgens vorm te geven is het verstandig om gebruik te maken van een mailfunnel. Maar wat is dat nou eigenlijk, een funnel? In dit artikel leggen we het uit en geven we in drie stappen aan wat de basis is van een goede mailfunnel.

Wat is een funnel?

Als je een webshop hebt en online producten of diensten verkoopt kom je de term funnel overal tegen. Een funnel is eigenlijk een denkbeeldige trechter op een website of webshop. Deze trechter van bezoekers naar converteerders. Potentiële bezoekers doorlopen een proces en worden bewerkt totdat er een conversie plaatsvindt. Zo komen ze weer onderaan de ’trechter’ terecht.

Zo heb je de marketing funnel. Dit zijn de stappen waarmee jij een bezoeker meer bekend maakt met jouw merk en probeert te overtuigen van jullie product of dienst. Ook is er een SEO funnel, hiermee breng je potentiële bezoekers op een organische wijze naar jouw website toe. Linkbuilding is hier een voorbeeld van. Daarnaast heb je de sales funnel. Hierin worden de potentiële bezoekers echt aangespoord tot conversie. En in de klanten funnel worden huidige klanten aangespoord tot extra conversies. Na al die funnels blijft er nog één over die het allemaal combineert; de mail funnel. Volg de volgende drie tips en overtuig potentiële klanten aan de hand van een succesvolle mailfunnel. 

1. De wens van de klant staat voorop

Vraag jezelf altijd af wat de klant wil horen. Met welke informatie wek je interesse bij de doelgroep  en wat is de toegevoegde waarde van de content die je deelt? Door content te delen die ze echt willen lezen, trek jij ze straks over de streep om uiteindelijk ook iets bij jou aan te schaffen.

2. Relevantie is heel belangrijk

Het onderwerp moet de doelgroep boeien. Interessante dingen om te delen zijn de lancering van een nieuwe dienst of de aankondiging van een speciale actie. Maak daarnaast gebruik van de actualiteit en feestdagen. Op deze manier maak je het ‘nieuwswaardig’. Hoe meer content je deelt waar de klant echt wat aan heeft, hoe effectiever jouw e-mails zullen zijn.

3. De juiste timing

Nu je weet wat je gaat delen is het nog de vraag wanneer je de doelgroep van deze informatie gaat voorzien. Druk vooral niet zomaar op die verzendknop en denk er even goed over na. De mail moet namelijk goed aanwezig zijn in de mailbox en niet verdwijnen tussen het andere mail-geweld. Je wilt daarom mailen wanneer de mailbox nog niet overvol is, wat vaak vroeg in de ochtend of laat in de avond is.

Online marketing bureaus zoals Brandfirm hebben jarenlange ervaring in het opzetten van effectieve mail funnels. Op deze manier kunnen zij klanten adviseren wanneer het uitwerken van de bovenstaande stappen te veel tijd en moeite kosten. Ga je er toch zelf mee aan de slag? Zorg dan dat je écht weet wat je wil overbrengen; waarom juist jouw bedrijf en waarom nu? Met deze basis wensen wij je heel veel succes met het opzetten van de funnel!

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten