H Wiki

Hostmanship

Hostmanship betreft een samenvoeging van de Engelse termen hospitality en craftmanship. Hostmanship is een filosofie gebaseerd op de kunst mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn en gaat uit van zes principes welke onderstaand zijn weergegeven:

Hostmanship – 6 principes:

  1. Dienen – De intrinsieke wil om bij te dragen aan de ontwikkeling en het succes van de ander.
  2. Het geheel zien – Jezelf zien door de ogen van de ander. Begrijpen dat je deel uitmaakt van de totaalbeleving van diegene en vanuit een oprechte houding daarnaar handelen.
  3. Verantwoordelijkheid nemen – De wil en het vermogen om in te spelen op de behoeften van de ander en te reageren op problemen die hij tegenkomt, ongeacht wie het is, wat het probleem is of hoe het is ontstaan.
  4. Compassie – jezelf tonen als mens en iedereen tegemoet te treden als medemens. Jezelf kunnen en willen verplaatsen in de ander en zonder oordeel te handelen in zijn belang.
  5. Dialoog – Een dialoog voeren is eerst begrijpen, en dan begrepen worden. Je open stellen voor de ander en proberen de context te begrijpen. Een dialoog begint dus met luisteren, niet met antwoord geven.
  6. Kennis – Naast vakbekwaamheid is kennis in Hostmanship ook de wil om voortdurend nieuwe dingen te leren die ons leven verrijken door je open te stellen voor mensen die je ontmoet, onafhankelijk van hun afkomst of achtergrond, en het vermogen je kennis te gebruiken in de context van de behoeften van de ander
Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten