Artikelen

Kantoor voor een manager inrichten: 5 aandachtspunten

Een van de meest overbodige functies in organisaties volgens veel mensen? Die van manager! Vaak spreken mensen de titel uit alsof het om iets vies gaat, en nemen ze stelling in dat we beter af zouden zijn zonder. Zelfsturende teams zijn de toekomst! Dat we geen managers meer nodig hebben, lijkt kort door de bocht. Zeker in de huidige tijd waarin zowat ieder bedrijf een tekort aan medewerkers heeft, en effectief en efficiënt werken veel aandacht verdient. We hebben niet minder managers nodig, maar wel goede. Komt binnenkort een manager jullie organisatie versterken? Hieronder vind je handige tips voor het inrichten van een kantoor voor een manager.Passend bij de rest van het kantoor 

Vroeger had een manager echt een duidelijk hogere plek in de bedrijfshiërarchie, en werd dit benadrukt door ander kantoormeubilair. Tegenwoordig is het meer de trend om juist uit te stralen dat een manager net zo goed onderdeel is van de organisatie en meewerkt aan het succes ervan, als andere medewerkers. 

Bedrijven kiezen dan ook steeds vaker voor kantoormeubilair voor een managerskantoor dat past bij de rest van het kantoor, maar dan in een net iets luxere variant. Zo kunnen ze een bureau kopen dat dezelfde kleurstelling heeft als de bureaus van de andere medewerkers, maar dan net iets groter of in een andere vorm. Een specifieke klassieke of juist moderne stijl, of gebruik van bepaalde kleuren? Er is vaak van alles mogelijk.

De wensen of eisen van de manager

Wil je dat een manager echt goed kan werken in het kantoor? Dan is het goed om vooraf na te vragen of hij of zij specifieke wensen heeft wat betreft het kantoormeubilair. Denk bijvoorbeeld aan een leren of juist stoffen bureaustoel, of een zit-sta-bureau.

Ook hier veel aandacht voor ergonomie

Managers brengen vaak behoorlijk wat tijd door achter de computer. Belangrijk dus om te zorgen dat ze het kantoormeubilair goed kunnen aanpassen aan hun lichaamsbouw en favoriete (zit)houding. Naast het hierboven al genoemde zit-sta-bureau, is het in ieder geval belangrijk dat bureaus in hoogte verstelbaar zijn. Verder is het ook belangrijk dat bureaustoelen goed instelbaar zijn qua hoogte en zitdiepte, en dat een stoel verstelbare armleuningen heeft. 

De functie van het kantoor

Bij het inrichten van een managerskantoor is het belangrijk om in het achterhoofd te houden welke functie deze zal hebben. Sommige (vooral kleinere) ruimtes worden voornamelijk gebruikt als werkplek. Gaat het om een grotere ruimte, dan gebruiken managers deze ook vaak als vergader- en overlegplek. Als dit het geval is kun je beter niet alleen een bureau kopen, maar gelijk een hele directieset kiezen. Hierbij zijn de kleuren en materialen van onder meer bureaustoel, bureau, kasten en eventueel een vergadertafel met stoelen of comfortabele fauteuils op elkaar afgestemd.

Oog voor een duurzame inrichting

Het duurzaamheidsaspect een plek geven in de bedrijfsvoering is tot slot tegenwoordig geen keuze meer, maar een must. Ook voor wat betreft een duurzame kantoorinrichting. Kies je voor ergonomische kantoormeubelen, dan creëer je in ieder geval goede werkomstandigheden die negatieve effecten op de gezondheid en veiligheid van medewerkers voorkomen. Wil je duurzaamheid nog verder doorvoeren? Let dan bijvoorbeeld bij het kopen van een bureau op of dit (deels) van gerecyclede materialen is gemaakt.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten