Artikelen

Manager worden in de bouw? Zo doe je dat!

Het managen van een bouwplaats is een hele andere uitdaging dan het managen van een advocatenkantoor of marketingbureau. Of het nu gaat om een werkplaats voor reparaties, een productieomgeving of een andere soortgelijke plek, het beheren van alle werkzaamheden vereist een goede combinatie van operationele vaardigheden en goede leiderschapskwaliteiten. In dit artikel vertellen we hier meer over. 

Procedures en richtlijnen

Een werkplaats is een plek waar veel ongelukken kunnen voorkomen. Het is daarom belangrijk om goede procedures en (veiligheids)richtlijnen op te stellen. Je wil natuurlijk niet dat er ongelukken gebeuren tijdens het gebruik van machines van merken als Mach4Metal. Zorg er daarom dus ook voor dat materiaal altijd veilig wordt opgeborgen, zodat je je personeel voorziet van de juiste beschermende kleding, schoenen, handschoenen, brillen en helmen. Geef daarnaast ook verplichte veiligheidscursussen. Op deze manier zorg je ervoor dat je team zo veilig mogelijk is. 


Het team

Het is belangrijk om een competent team op te bouwen. Dit doe je deels al aan de hand van het bieden van veiligheidscursussen, maar overige trainingen en ontwikkelingsmogelijkheden zijn ook erg belangrijk. Op deze manier zorg je ervoor dat iedereen weet hoe de verschillende machines werken. Daarnaast is het belangrijk om de vaardigheden van je personeel te ontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat je team breed inzetbaar is. Wees ook streng tijdens het sollicitatieproces. De bouw is een branche waarin kennis, expertise en ervaring erg belangrijk zijn. Vraag hier dan ook naar!

Blijf op de hoogte

Het is niet alleen van belang dat jouw personeel over de nodige kennis beschikt, zorg er ook voor dat je zelf weet wat er gaande is. Want hoe werkt die CNC draaibank en die handmatige freesmachine? Waar wordt al het materiaal opgeslagen? Wie zijn de opdrachtgevers? Wanneer zijn de deadlines? Hoeveel uren wordt er door het personeel overgewerkt? Als manager is het belangrijk om van alles op de hoogte te zijn en te blijven. Doe dan ook extra veel moeite om dit te doen. Personeel houdt van betrokken managers. Wanneer zij zien dat jij je inzet voor het bedrijf worden zij gemotiveerd om hetzelfde te doen. Een goede manager zorgt voor goede werknemers.

Hoewel de omgeving van een bouwterrein erg verschilt van een kantoor, zijn de management musts veelal hetzelfde. Zorg voor een efficiënt team en investeer in je werknemers. Stel goede richtlijnen en procedures op en zorg ervoor dat je altijd weet wat er gaande is. Motiveer je personeel door zelf zo veel mogelijk inzet te tonen. Binnen de kortste keren word jij gezien als de beste manager die je personeel ooit heeft gehad!

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten