O Wiki

OESO

De OESO staat voor de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (in het Engels: Organisation for Economic Co-operation and Development). Het is een internationale organisatie die bestaat uit 38 lidstaten, waaronder de meeste geïndustrialiseerde landen, zoals de Verenigde Staten, Canada, Japan, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Het hoofddoel van de OESO is het bevorderen van economische groei en het verbeteren van de levensstandaard in haar lidstaten. De organisatie doet dit door middel van het verzamelen en analyseren van gegevens, het formuleren van beleidsaanbevelingen en het bieden van een platform voor internationale samenwerking en dialoog.

De OESO houdt zich bezig met een breed scala aan onderwerpen, waaronder economie, handel, werkgelegenheid, onderwijs, milieu, belastingen, innovatie en sociale kwesties. De organisatie publiceert regelmatig rapporten en statistieken over deze onderwerpen en helpt regeringen bij het ontwikkelen van beleid op basis van beste praktijken en internationale normen.

Naast haar rol als denktank en beleidsadviseur, voert de OESO ook peer reviews uit, waarbij landen elkaars beleid en praktijken evalueren en aanbevelingen doen voor verbeteringen. De organisatie fungeert als een forum voor overleg en samenwerking tussen haar leden, en ook niet-leden kunnen deelnemen aan specifieke projecten en activiteiten van de OESO.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten