Internationaal Kennisbank

Overzicht bekendste freezones in Hong Kong

In Hong Kong zijn er verschillende bekende en belangrijke economische zones en speciale gebieden die internationale bedrijven aantrekken. Onderstaand een overzicht van enkele van de bekendste economische zones en speciale gebieden in Hong Kong:

  1. Hong Kong International Airport (HKIA): Het vliegveld van Hong Kong is een van de drukste luchthavens ter wereld en fungeert als een belangrijk logistiek en handelsknooppunt. Het biedt faciliteiten voor luchtvracht, distributie en logistieke diensten.

  2. Hong Kong Port Area: Hong Kong heeft een van de drukste containerhavens ter wereld en fungeert als een belangrijke doorvoerhaven voor goederen naar en van het Chinese vasteland en andere delen van de wereld.

  3. Hong Kong Science Park: Dit is een innovatiecentrum en een hub voor technologiebedrijven en start-ups. Het biedt faciliteiten en ondersteuning voor onderzoek en ontwikkeling in verschillende technologische sectoren.

  4. Cyberport: Cyberport is een technologie- en digitale gemeenschap in Hong Kong, gericht op de ontwikkeling van digitale en technologiebedrijven, met name in de ICT-sector.

  5. Kai Tak Cruise Terminal: De cruise terminal in Kai Tak fungeert als een belangrijke hub voor de cruise-industrie in Azië en trekt toeristische activiteiten aan.

  6. Hong Kong-Zhuhai-Macau Bridge: Met de opening van de Hong Kong-Zhuhai-Macau Bridge is er een grotere verbondenheid tussen Hong Kong, Macau en de omliggende gebieden, wat gunstig is voor handel en toerisme.

  7. Tuen Mun River Trade Terminal: Dit is een faciliteit voor vrachtbehandeling en logistieke activiteiten in Tuen Mun, Hong Kong.

 

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten