Artikelen

Personeel terug naar kantoor? Faciliteer dit!

Afgelopen jaren hebben we een tendens gezien dat personeel steeds meer thuis ging werken, vooral werknemers vonden dit heerlijk. Bij werkgevers waren de meningen soms verdeeld. De ene manager zag er zeker de voordelen van in, maar de ander zag de onderlinge verbinding en samenwerking afnemen. Ook de productiviteit en controleerbaarheid ervan gingen achteruit. Nu was dit natuurlijk niet bij iedereen het geval, maar de argwaan nam soms wel toe. Daarom is er nu toch weer een trend de andere kant op gaande, managers en bedrijven willen steeds vaker dat personeel zich weer iets vaker op kantoor meldt. Niet iedereen is hier direct heel enthousiast over, daarom wordt er in de meeste gevallen gekozen voor een tussenoplossing. Dit kan de perfecte situatie zijn voor iedereen. Maar de wereld is in de tussentijd natuurlijk ook veranderd, dus ook de werkplek is hiermee getransformeerd. Wil jij als manager of leidinggevende dat je personeel weer meer terug op kantoor komt? Hier tips om een fijne werkplek te faciliteren!

Goed internet 

De irritatie nummer één van veel werknemers is slecht internet. Of dit nu thuis of op kantoor is, het is een grote bron van ergernis. Nu hebben veel mensen tegenwoordig thuis glasvezel internet, zorg er dus voor dat dit ook op de werkplek aanwezig is. Anders zal de motivatie om op kantoor te komen niet snel groot zijn. Zakelijk glasvezel is van zo’n topkwaliteit dat het perfect is om er alles mee te doen wat je maar wilt als werknemer. Van effectief vergaderen tot klanten te woord staan, met zakelijk glasvezel is er geen betere verbinding mogelijk. Zorg er dus voor dat je je werkgevers van het beste internet voorziet. Daarmee weet je zeker dat het niet daaraan ligt, wanneer personeel niet naar kantoor komt. En door voor zakelijk internet te gaan, kun je deze kosten ook noteren als aftrekpost. Een win-win situatie!

De sfeer 

Een grijs kantoor met van die ongezellige lamellen voor de ramen? Daar kom je niet meer mee weg anno 2024. Een kantoor is meer een hub geworden waar een fijne vibe hangt om samen te komen met je collega’s. Ga dan ook voor een kleurrijk en inspirerend kantoor met bijvoorbeeld leuke quotes aan de muur en gezellige zitjes. Zorg ervoor dat het een plek is waar werknemers graag komen, niet alleen om achter een bureau te gaan zitten maar ook om even met collega’s bij te praten en (goede!) koffie te drinken. Vergaderen hoeft niet meer in een saaie ruimte, maar kan ook staand rond een sta-bureau of in een loungestoel. Het is niet alleen voor je personeel zo fijner om te werken, ook zelf zul je zien dat deze nieuwe setting minder zakelijk voelt en daarmee minder als werk wordt ervaren. Houd ook rekening met vitaliteit, dus zorg voor gezonde snacks en mogelijkheden tot bewegen.  

Kortom; een werkplek is tegenwoordig meer dan een stoel en bureau. Zorg dat het een fijne en functionele plek is waar personeel graag samenkomt om te overleggen en vergaderen. Zorg dat de basis op orde is door goed internet te regelen. Daarmee weet je zeker dat personeel blij wordt van hun werk, en dat ze zelfs naar kantoor komen wanneer dit niet per se moet! 

 

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten