Geïnspireerd door de Triple P benadering van Elkington, introduceerden Braungart en McDonough (2002) de strategie van de Triple Top Line (TTL), beter bekend als Economy, Ecology and Equity (Triple E).
• Economy: de voortbrenging en economische effecten van goederen en diensten;
• Ecology: het (leef)milieu;
• Equity: gelijkwaardigheid tussen mensen, dieren en planten;
Beide benaderingen brengen ecologische, economische en sociale factoren in directe en evenwichtige relatie tot elkaar. Een belangrijk verschil tussen beide benaderingen zit in de begrippen People en Equity. Met de Triple E strategie gaat het niet alleen om de mens, maar om gelijkwaardigheid tussen mensen, planten en dieren.
Duurzame ontwikkeling is, volgens Braungart en McDonough, een concept dat in de huidige situatie vanuit de strategie van eco-efficiëntie wordt geïnterpreteerd. De boodschap van ecoefficiëntie verzekert, ook volgens Braungart en McDonough, nooit een volledige duurzame ontwikkeling. Als reactie hierop hebben zij in 2002 het begrip eco-effectiviteit geïntroduceerd.
De TTL-benadering, met de bovenstaande fractal, streeft een ontwikkeling na zonder schadelijke effecten voor het milieu (Braungart & McDonough, 2006).
Reageer op dit bericht