Internationaal Kennisbank

Vastgoed aanschaffen door middel van crypto in de ASEAN-regio

Het kopen van vastgoed met behulp van cryptovaluta in de ASEAN-regio (Association of Southeast Asian Nations) kan een interessante optie zijn, maar het vereist zorgvuldige planning en onderzoek vanwege de complexiteit en de juridische aspecten die bij vastgoedtransacties komen kijken. Onderstaand enkele stappen en overwegingen die je in gedachten moet houden. 

 1. Onderzoek de wet- en regelgeving: Verschillende landen in de ASEAN-regio hebben verschillende wetten en regels met betrekking tot vastgoedtransacties en cryptovaluta. Het is belangrijk om deze goed te begrijpen voordat je investeert.

 2. Zoek naar geschikte eigendommen: Identificeer vastgoedprojecten of eigendommen die beschikbaar zijn voor aankoop met cryptovaluta. Mogelijk moet je samenwerken met makelaars die ervaring hebben met dit soort transacties.

 3. Vergelijk transactiekosten: Houd rekening met eventuele extra kosten verbonden aan het kopen van vastgoed met cryptovaluta, zoals transactiekosten op het blockchain-netwerk en eventuele makelaarskosten.

 4. Beveilig je crypto-activa: Zorg ervoor dat je cryptovaluta veilig worden opgeslagen in een betrouwbare portemonnee. Overweeg om gebruik te maken van hardware wallets voor extra beveiliging.

 5. Onderhandel en voltooi de transactie: Zodra je een geschikt vastgoedobject hebt gevonden en alle juridische en financiële aspecten zijn afgehandeld, kun je de transactie voltooien volgens de overeengekomen voorwaarden.

 6. Wees op de hoogte van risico’s: Investeren in vastgoed met cryptovaluta brengt risico’s met zich mee, waaronder volatiliteit van de cryptovalutamarkt en mogelijke juridische complicaties. Wees bereid om deze risico’s te aanvaarden en neem waar mogelijk voorzorgsmaatregelen.

Hoe verloopt de aankoop van vastgoed middels crypto doorgaans?

Een transactie waarbij vastgoed wordt gekocht met cryptovaluta in de ASEAN-regio kan enigszins verschillen van traditionele vastgoedtransacties. Onderstaand een overzicht van hoe een dergelijke transactie doorgaans verloopt.

 1. Onderhandeling en overeenkomst: Net als bij traditionele vastgoedtransacties begint het proces met onderhandelingen tussen de koper en verkoper over de voorwaarden van de verkoop. Dit omvat zaken als de koopprijs, betalingsvoorwaarden en eventuele andere overeenkomsten.
 2. Betaling in cryptovaluta: In plaats van de betaling uit te voeren met fiatvaluta (zoals USD, EUR, etc.), wordt de betaling uitgevoerd in cryptovaluta, zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), of een andere cryptocurrency die door beide partijen wordt aanvaard. De verkoper moet een cryptocurrency-portemonnee hebben waarin de betaling kan worden ontvangen.
 3. Slim contract of notariële akte: Afhankelijk van de juridische vereisten in het betreffende land, kan de transactie worden vastgelegd in een slim contract op een blockchain of via een traditionele notariële akte. Een slim contract is een zelfuitvoerend contract dat automatisch wordt uitgevoerd zodra aan bepaalde voorwaarden is voldaan, terwijl een notariële akte een meer traditioneel juridisch document is dat wordt opgesteld door een notaris.
 4. Overdracht van eigendom: Zodra de betaling is voltooid en de transactie is vastgelegd, wordt de eigendom van het vastgoed overgedragen aan de koper. Dit kan betekenen dat de koper de sleutels van het pand ontvangt of dat de eigendomsrechten op een andere manier worden overgedragen, afhankelijk van lokale praktijken en regelgeving.
 5. Registratie van de transactie: In veel landen is het vereist om vastgoedtransacties te registreren bij de relevante overheidsinstanties. Dit proces kan ook variëren afhankelijk van de locatie, maar het doel is om de transactie officieel te maken en de eigendomsoverdracht te documenteren.

Het is belangrijk op te merken dat dit proces kan variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden, lokale wetgeving en de voorkeuren van de betrokken partijen. Het is altijd verstandig om professioneel advies in te winnen om ervoor te zorgen dat de transactie soepel verloopt en aan alle wettelijke vereisten voldoet.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten