Artikelen

Zo kies je een goed kassasysteem voor je bedrijf

Van een kledingwinkel tot een horecazaak, als je een winkel hebt moet je een goed kassasysteem hebben. Niet alleen om op een snelle en goede manier af te kunnen rekenen, maar nog meer voor het gemak. Je kunt bijvoorbeeld het boekhoudpakket koppelen aan het kassasysteem. Dat scheelt weer een hoop tijd (lees: geld) als de boekhouding gedaan moet worden. In dit artikel staat hoe je het beste kassasysteem voor jouw onderneming uitkiest.

De juiste leverancier

Het kassasysteem is een van de belangrijkste onderdelen van je bedrijf. Als je bijvoorbeeld een horecazaak hebt, wil je een perfecte samenwerking tussen bediening, bar en keuken. Een goed werkend kassasysteem zorgt voor de broodnodige ondersteuning. Hoe zorg je voor een goed kassasysteem? Door voor een systeem van een echte specialist te kiezen. Neem een bedrijf zoals De Ridder & Den Hertog. Met 75 jaar ervaring bij allerlei bedrijven weet je zeker dat je een uitstekend kassasysteem in huis haalt.

Het juiste systeem

Een goede specialist begeleidt je hierin. Voor een horecazaak is weer een ander kassasysteem het beste dan voor als je een kledingwinkel hebt. En zelfs binnen de horeca zijn er meerdere goede keuzes. De verschillen tussen de diverse systemen zitten hem vooral in de mogelijkheden op het gebied van afrekenen en factureren. Ook is er een kassasysteem dat gekoppeld kan worden aan een spaarsysteem.


Het complete pakket

Behalve een kassasysteem heb je ook een printer, kassalade en pinapparaat nodig. Zoek goed uit of jouw leverancier het complete pakket levert, of dat je elders op zoek moet. Het is wel zo handig om alles bij dezelfde leverancier te kunnen kopen. Alleen al voor de installatie is dat prettig. Leg ook altijd je oor te luister bij andere ondernemers. Heb je een café, stap dan even bij de buren binnen en vraag welk kassasysteem zij hebben. Doe dat ook bij je andere buren. Hun ervaringen gaan je alleen maar helpen.

Voorraadbeheer

Geen enkele techniek staat stil, ook op het gebied van kassasystemen verandert er een hoop. De nieuwere generaties systemen kunnen het voorraadbeheer overnemen. Je krijgt een melding als een bepaald product bijna op is. Het kassasysteem kan je zelfs van besteladviezen voorzien. Handig voor grote winkels, zeker als ze ook een webshop hebben. De integratie tussen deze twee is optimaal met een modern kassasysteem.

Wil je analyses?

Iedere ondernemer wil weten hoe het met het bedrijf gaat. Een modern kassasysteem heeft een functie ingebouwd die het mogelijk maakt om realtime de resultaten te zien. Er komen uitgebreide rapportages uit het systeem. Dit kan weer gekoppeld worden aan een app waardoor je overal de meest recente bedrijfsresultaten kunt inzien.

Belangrijke keuze

Zoals je hebt gezien is een kassasysteem een stuk belangrijker dan dat je in eerste instantie zou denken. Het is dus meer dan de moeite waard om hierin te investeren. Je hebt al een prima kassasysteem vanaf 25 euro per maand.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

De redactie wordt verzorgd door Nomair van Wijk (organisatieadviseur) en Ruben de Bruijn.
Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten

Aanbevolen

Advertentie

Advertentie