Artikelen

VCA certificering voor bedrijven en professionals

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM), Checklist Aannemers.
VCA is echter meer dan een checklist. VCA is een veelzijdig en uitgebreid programma dat bedrijven en professionals ondersteunt om veilig, gezond en milieuvriendelijk te werken. De kerngedachte van VCA, of anders gesteld het doel van VCA, is het aantal incidenten en ongevallen die werkgerelateerd zijn drastisch te reduceren. Dit is noodzakelijk want bedrijfsongevallen zijn nog lang niet uitgebannen en het risico op ongelukken blijft helaas overwegend groot. 
 
Wanneer u als bedrijf, en zeker wanneer u actief bent in een risicovolle sector en/of omgeving, veilig, gezond en milieuvriendelijk werken belangrijk vindt, hier doorlopend in verbetert en investeert, dan is de VCA van enorme toegevoegde waarde!
Meer dan 15.000 bedrijven zijn inmiddels VCA-gecertificeerd en gingen u voor.

Professionals VCA laten certificeren

Niet alleen uw bedrijf kan kan zich VCA laten certificeren, maar ook uw professionals of de professionals waar uw organisatie mee samenwerkt. VGMBox biedt VCA-cursussen aan voor verschillende sectoren, diverse functies middels varianten die aansluiten op de leerbehoefte(s) van de professional (online of klassikaal). Een VCA-cursus volgen kan op ruim 140 locaties in Nederland. Maandelijks worden examens afgenomen en derhalve is er altijd een locatie beschikbaar. Het VCA-examen kan worden afgenomen zowel in de middag, begin van de avond of later op de avond.
Na het succesvol afronden van het examen bent u gecertificeerd.

Investering

De investering voor het behalen van een VCA-certificaat is afhankelijk van een aantal factoren. VGMbox biedt zowel een VCA Basis cursus, VCA VOL cursus als een VIL VCU cursus aan. Een cursus kan direct, inclusief een VCA examen, worden afgenomen maar kan ook los van een VCA-examen worden afgenomen.

De klassikale VCA Basis cursus omvat 1 dag en wordt afgesloten met een VCA- examen. De investering hiervoor bedraagt 235 euro. Er kan ook worden gekozen voor de VCA Basis cursus online. Het examen dient echter wel op een van de locaties te worden afgenomen. De investering voor de online cursus betreft 85 euro. Indien u ook het examen erbij wenst af te nemen, en derhalve het certificaat wenst te ontvangen, dan bedraagt de investering 154 euro.

Over VGMbox

Al ruim 20 jaar levert Construction Media audiovisuele oplossingen om het veiligheidsbewustzijn van medewerkers te vergroten. Sinds maart 2021 is VGMbox tevens officieel ISO27001 gecertificeerd. Ook is het keurmerk NRTO afgegeven. Dit betekent dat de inhoud van de cursussen jaarlijks wordt aangepast zodra de nieuwe eind- en toetstermen bekend zijn gemaakt door het SSVV. De eind- en toetstermen van VCA worden jaarlijks in april gepubliceerd. Ook wordt de cursus tussentijds gewijzigd indien de wetgeving wijzigt. De VCA-cursussen van VGMbox zijn daardoor altijd up-to-date en voldoen aan de laatste wet- en regelgeving. 

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

De redactie wordt verzorgd door Nomair van Wijk (organisatieadviseur) en Ruben de Bruijn.
Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten

Aanbevolen

Advertentie

Advertentie