Artikelen

Zo laat je jouw bedrijf in 2022 verder groeien!

Als je leiding geeft aan een onderneming, is het doel doorgaans groter dan enkel stabiel in het onderhoud voorzien. Je wilt met je bedrijf de wereld, of anders op z’n minst Nederland veroveren.  Dat betekent dat je eigenlijk altijd groei wilt zien. Maar die groei komt niet altijd aanwaaien. Soms kun je op het punt aankomen dat er actie nodig is om de volgende stap te zetten. We geven wat inspiratie voor manieren om te werken aan die groei voor je bedrijf in 2022.

Nieuwe producten of diensten lanceren

Voelt het alsof de rek eruit is en je bedrijf niet vanzelf doorgroeit? Dan is dat wellicht het om moment om te overwegen of je de horizon kunt verbreden met het lanceren van nieuwe producten of diensten. Daarmee kun je wellicht een nieuwe doelgroep targeten die je anders niet zou bereiken. Met een nieuwe doelgroep zijn er weer hele nieuwe uitzichten op groei voor de komende jaren en kun je je vastbijten in het optimaliseren van dit nieuwe product en de marketing daarvan.

Investeren in meer capaciteit

Als je de maximale capaciteit bereikt hebt en je bedrijf alles geeft wat het te geven heeft, is de kans groot dat er ruimte is om te groeien om méér klanten te bedienen. Daarvoor moet je letterlijk groeien. Die maximale capaciteit moet omhoog, dus je hebt wellicht grote bedrijfsruimte nodig, meer machines, meer personeel, meer werkplekken. Een zakelijke lening bij Floryn kan de financiële ruimte bieden om daarin te investeren zonder de financiële buffer van het bedrijf te veel aan te spreken.

Een mentor inschakelen

Het lukt niet altijd helemaal zelf om het onderste uit de kan te halen. Soms zijn de verse ideeën op of weet je niet welke weg je kunt bewandelen om professioneel te groeien en je bedrijf een nieuwe boost te geven. Het is helemaal geen schande om dan hulp in te schakelen van iemand die je kan coachen of begeleiden. Vraag bijvoorbeeld de hulp van een ervaren rot in het vak die bereid is om jouw mentor te zijn. Zo kun je nieuwe inzichten opdoen die je kunnen helpen om de gewenste groei de realiseren.

Kies je voor een zakelijke lening om je groeiplannen te financieren? Klik op de link om naar de website van Floryn te gaan voor antwoord op de vraag ‘hoeveel kan ik zakelijk lenen?’.

Deze content is tot stand gekomen in samenwerking met Floryn.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

De redactie wordt verzorgd door Nomair van Wijk (organisatieadviseur) en Ruben de Bruijn.
Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten

Aanbevolen

Advertentie

Advertentie