Artikelen

3 tips voor als je naar het buitenland gaat met je webshop

In Nederland heb je een succesvolle webshop. Alles gaat soepel en je wilt graag een volgende stap maken, misschien wel over de grens? Wanneer je buiten de grenzen van je eigen vertrouwde land wilt uitbreiden, ga je je bezig houden met crossborder e-commerce. Het betekent letterlijk: e-commerce over de grens. Er is vorig jaar onderzoek gedaan naar de Europese e-commerce markt. Hieruit is gebleken dat in 2021 de markt met 13% is gestegen. Dit biedt veel internationaal groeipotentieel voor de toekomst!

Je hebt een land gekozen waarnaar je graag wilt uitbreiden. Na uitgebreid marktonderzoek in het nieuwe land is eruit gekomen dat er animo is voor jouw producten. Super! Hoe ga je te werk vanaf hier? Wij hebben drie tips op een rijtje gezet waar je zeker aan moet denken.

1. Check de productvoorschriften en wetgeving

Europese webshops moeten zich allemaal aan dezelfde Europese wetgeving houden. Je zal naast deze wetgeving ook rekening moeten houden met landgebonden regelgeving. Denk hierbij aan de verschillende percentages BTW. Het is belangrijk dat je dit goed en duidelijk in je buitenlandse webshop gaat integreren.

2. Verdiep je in de manier van communiceren van je doelgroep

De doelgroep waar je je in Nederland op focust, kan in het buitenland net zo goed erg anders zijn. De doelgroep kan hetzelfde zijn, maar communiceren ze ook op dezelfde manier als je nu doet? Zo zien mensen in Duitsland hun informatie graag directer dan in een mooi verhaal. Speel daarop in.

3. Vertaal je webshop

Het is een klein detail, maar je webshop dient natuurlijk de juiste native taal te hebben. Er zijn meerdere manieren om je webshop te vertalen. Het makkelijkst en snelst lijkt vaak om alle teksten door Google Translate te gooien, echter is dit is geen goed idee. Stel je voor, een Engelse of Franse tekst wordt naar het Nederlands vertaald via deze tool. Lopen dan de zinnen wel helemaal lekker in het Nederlands? Nee, dit zal hetzelfde zijn in de taal waar jij je webshop in wilt vertalen. Hypershop heeft een eigen vertaaltool ontwikkeld, genaamd Hypersuite, om jou te ondersteunen bij het vertalen van jouw Magento webshop. Deze AI vertaaltool koppel je aan je Magento webshop en zorgt ervoor dat jouw volledige catalogus en content vertaald wordt naar de gewenste taal. AI, artificial intelligence ook wel kunstmatige intelligentie genoemd, zorgt voor een meer natuurlijke vertaling van teksten. Dit omdat het intentie en emotie kan overnemen, maar ook suggesties van gebruikers onthoud. Wanneer een native speaker de tekst zal lezen, zal de tekst een stuk natuurlijker en echter overkomen dan van Google Translate zoals we die kennen.

Uitbreiden naar het buitenland is geen kinderspel. Het vereist een goede en sterke strategie maar ook zeker genoeg capaciteit. Hierbij kun je altijd de hulp gebruiken van een E-commerce bureau. Voor hen zal het niet de eerste keer zijn. Ze helpen je om belangrijke valkuilen te voorkomen en om meteen goed van start te gaan.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten