Artikelen

De voordelen van een interim

Ben jij binnen je organisatie op zoek naar nieuw talent? Dan heb je vast de term interim al eens voorbij horen komen. Een interim kan een goede oplossing zijn om snel iemand aan de slag te laten gaan binnen je bedrijf. Maar laten we eerst even een stapje terug nemen, want wat houdt een interim precies in en wat zijn de voordelen van het aannemen van een interim binnen je organisatie? Wij lichten het je graag toe, zodat jij sneller tot een complete teamsamenstelling komt bij je organisatie en geen mankracht meer te kort komt.

Wat is een interim?

Een interim is iemand die tijdelijk een functie vult binnen een organisatie. Hij of zij werkt dan enkel een bepaalde periode bij de organisatie. Vaak om bijvoorbeeld een specifieke opdracht op te pakken of op projectbasis aan de slag te gaan. Een reden om een interim in dienst te nemen is bijvoorbeeld omdat de organisatie op dat moment niet over de juiste capaciteiten beschikt om de werkzaamheden te realiseren.

Wat zijn de voordelen van een interim?

Voor werkenden is het steeds aantrekkelijker om aan de slag te gaan als interim professional. Het grootste voordeel? Dat zit in de vrijheid en afwisseling qua werkzaamheden. Doordat ze altijd op tijdelijke basis aan de slag gaan binnen organisaties doen ze immers verschillende ervaringen op in plaats van dit enkel bij één organisatie te doen. Maar de voordelen van een interim mogen niet ontbreken bij werkgevers, want die zijn er zeker ook!

Huur jij namelijk een interim in? Dan biedt dit de nodige flexibiliteit. Ze zijn namelijk tijdelijk in dienst en pakken daarom snel de werkzaamheden op en zijn vervolgens weer weg. Dit kan fijn zijn wanneer je tegen een project aanloopt waar je niet perse een vast persoon voor in dienst wil, maar het wel iets is wat echt moet gebeuren. Daarnaast brengt een interim financiële voordelen op, doordat interims goedkoper zijn dan vast personeel. Ook zorgt het voor minder risico’s omdat je niet te maken hebt met zaken als verzuimkosten, pensioenregelingen en andere sociale lasten.

Een interim in dienst

Heb jij een eenmalig project waarvoor je op zoek bent naar een interim professional, maar heb je weinig tijd om zelf op zoek te gaan naar iemand die hiervoor geschikt is? Dan kan het helpen om een externe partij in te schakelen voor de interim recruitment. Zij nemen het werk uit handen, zodat jij je nog meer kunt focussen op je overige werkzaamheden. Bovendien kom je zo wellicht nog sneller aan een nieuwe tijdelijke topper.

Wij wensen je in ieder geval succes met de zoektocht!

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten