Artikelen

Een must-have voor managers: een contact bij een goed incassobureau

De meeste managers hebben een ‘little black book’ met namen van mensen die ze kunnen contacteren in bepaalde situaties. Denk aan een HR- of legal contactpersoon op speed dial voor vragen rondom recruitment, of de boekhouder voor praktische geldvragen. Maar wie je best ook op speed dial hebt als manager, is een contact bij een goed, betrouwbaar incassobureau, die je kunt contacteren als je klanten hebt die niet op tijd hun rekeningen betalen. Hoe je een goed incassobureau vindt en waar je op moet letten tijdens dit proces, vertellen we je graag in dit artikel. 

Hoe vind je een betrouwbaar incassobureau?

De sector van de incassobureaus hebben jammer genoeg een beetje een slechte reputatie omdat iedereen in één-twee-drie een incassobureau kan starten. Gelukkig is het niet zo moeilijk om de echt goede, betrouwbare incassobureaus van de slechte te onderscheiden. 

Ten eerste: lees altijd een hele rits reviews voor je een keuze maakt. Idealiter heeft het incassobureau veel Google Reviews en/of reviews op een externe review tool zoals Kiyoh of Trustpilot, die werden geplaatst over een periode langer dan zes maanden. En natuurlijk heeft het incassobureau idealiter vooral positieve reviews! 

Daarnaast is het ook interessant om de voorwaarden van het incassobureau onder de loep te nemen. Werken ze met ‘no cure no pay?’. Hoe snel betalen ze uit als ze jouw geld kunnen innen? Zijn ze dagelijks goed bereikbaar via een duidelijk telefoonnummer? Communiceren ze duidelijk over hun slagingspercentage van het afgelopen jaar? Het zijn allemaal dingen om mee te nemen bij je keuze. 

Kies een incassobureau dat je makkelijk een incasso laat indienen

Geen enkele manager heeft iets aan een contact bij een incassobureau die nooit te bereiken is. Gelukkig leven we in een digitale wereld, dus een incasso inschakelen kan vaak makkelijk digitaal en 24/7. Wel zo makkelijk voor jou! Wij raden aan om enkel een incassobureau te kiezen dat je ook online inzicht geeft in je traject. Zo zie je makkelijk en snel welke stappen er al werden gezet en welke stappen op de planning staan om jouw geld te innen. Bij veel bureaus kun je ook altijd je contact even appen of bellen om een update te vragen, maar online inzicht is alleen maar handig, toch? 

Veel succes bij de keuze voor een goed, betrouwbaar incassobureau! 

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten

Nieuwsbrief

Advertentie

Advertentie