D I Wiki

Diversiteit & inclusie

Diversiteit en inclusie zijn twee concepten die verwijzen naar het streven naar een gelijkwaardige en respectvolle behandeling van alle mensen, ongeacht hun achtergrond, ras, geslacht, seksuele geaardheid, religie, leeftijd, beperkingen, enz.

Diversiteit heeft betrekking op de verschillende kenmerken en eigenschappen die mensen hebben, zoals hun culturele achtergrond, levenservaringen en persoonlijke overtuigingen. Inclusie gaat over het creëren van een omgeving waarin al deze verschillende kenmerken en eigenschappen welkom zijn en worden gewaardeerd.

Het bevorderen van diversiteit en inclusie wordt belangrijk gevonden omdat het kan bijdragen aan een meer ‘rechtvaardige’ en inclusieve samenleving. Dit kan leiden tot betere prestaties, meer creativiteit en innovatie op de werkvloer, en een meer positieve en ondersteunende sfeer in de gemeenschap, is de gedachte.  Daarom wordt het essentieel gevonden om bewustzijn te creëren over diversiteit en inclusie en actief te werken aan het bevorderen ervan. Aangenomen wordt dat dit kan worden bereikt door openheid te bevorderen, te luisteren naar verschillende perspectieven en ervaringen, en door te streven naar een gelijkwaardige en respectvolle behandeling van alle mensen.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten