Algemeen Management Boeken

Kwaliteitsmanagement

9789043024167-140x215Organisaties onderscheiden zich door de kwaliteit van hun producten of hun diensten, goede arbeidsomstandigheden en hun houding ten opzichte van duurzaamheid. ‘Kwaliteitsmanagement’ geeft een duidelijk inzicht in hoe organisaties kunnen streven naar excellente bedrijfsvoering, producten en diensten.

De auteur bespreekt de verschillende vormen van kwaliteitsmanagement en de modellen en systemen die hierbij worden gebruikt. Zo komen het in 2008 ingrijpend gewijzigde INK-managementmodel, Six Sigma en HACCP uitgebreid aan de orde. Verder is er aandacht voor ontwikkelingen zoals het ‘Nieuwe Werken’, sociaal ondernemerschap, maatschappelijk verantwoord ondernemen en de kwaliteit in de dienstverlening.

In ‘Kwaliteitsmanagement’ staat niet alleen de theorie centraal; de auteur legt eveneens een link met de dagelijkse praktijk. De tweede editie bevat voor elk hoofdstuk vernieuwde cases. Aan de hand van opdrachten kan de student de bestudeerde theorie aan de praktijk koppelen.

Dit boek is bedoeld voor studenten in het hoger onderwijs die een opleiding volgen waarin ontwikkelingen rondom kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieuzorg centraal staan, en voor iedereen die interesse heeft in deze thema’s.

Dit boek wordt geleverd met een toegangscode voor Pearson XTRA. Op de website van de uitgever staat voor zowel studenten als docenten extra studie- en lesmateriaal zoals vragen, praktijkcases, powerpoints en uitwerkingen.

Bestel dit boek voor de prijs van € 46,95

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.