D O Wiki

Offshoring

Offshoring is een zakelijke praktijk waarbij bedrijven ervoor kiezen om hun activiteiten of diensten te verplaatsen van het ene land naar het andere land om te profiteren van lagere kosten, betere infrastructuur, of andere voordelen. Dit betekent meestal dat banen of taken worden verplaatst van een duur land naar een land waar de kosten lager zijn, bijvoorbeeld door productieprocessen uit te besteden naar een land waar de arbeidskosten lager zijn. Offshoring kan ook betrekking hebben op het verplaatsen van bedrijfsactiviteiten zoals klantenservice, software-ontwikkeling, administratie, of andere ondersteunende diensten naar een ander land. Offshoring is een veelgebruikte strategie voor bedrijven om hun winst te maximaliseren door gebruik te maken van de voordelen van internationale markten.

Het bepalen van de beste offshore landen hangt af van de specifieke behoeften en doelen van een bedrijf. Over het algemeen zijn de belangrijkste factoren die bedrijven overwegen bij het kiezen van een offshore-locatie de kosten, de kwaliteit van de arbeidskrachten, de beschikbaarheid van infrastructuur en technologie, de politieke stabiliteit en de juridische en regelgevingsomgeving.

Enkele van de meest populaire offshoring-bestemmingen zijn India, de Filipijnen, Maleisië, Vietnam en China voor IT-gerelateerde diensten. Voor klantenservice zijn landen zoals de Filipijnen, Costa Rica en Mexico populair. Andere offshore-bestemmingen zijn bijvoorbeeld Oost-Europa, Zuid-Amerika en Afrika.

Het is belangrijk voor bedrijven om een grondige evaluatie uit te voeren van de verschillende factoren die van invloed zijn op de offshore-locatiekeuze voordat ze een beslissing nemen. Dit omvat het analyseren van de beschikbare middelen, de specifieke bedrijfsbehoeften, de lokale marktomstandigheden en de kosten van het opzetten en onderhouden van de activiteiten op een offshore-locatie.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten