S Wiki

Strategy deployment

Strategy deployment, ook wel bekend als Hoshin Kanri in de context van Lean management, is een proces waarbij organisaties hun strategische doelen vertalen naar concrete acties op alle niveaus van de organisatie. Het omvat het vaststellen van doelstellingen op lange termijn, het identificeren van de belangrijkste initiatieven die nodig zijn om die doelen te bereiken, en het vervolgens afstemmen van middelen en inspanningen om die initiatieven succesvol uit te voeren.

Het proces begint meestal met het vaststellen van de visie, missie en langetermijndoelstellingen van de organisatie. Vervolgens worden deze doelstellingen vertaald naar meetbare doelen op afdelings- en teamniveau, waarbij elke eenheid binnen de organisatie bijdraagt aan het bereiken van de overkoepelende strategische doelen.

Belangrijk bij strategie-implementatie is het creëren van een duidelijke lijn van zichtbaarheid en verantwoordelijkheid, waarbij alle betrokkenen begrijpen hoe hun werk bijdraagt aan het realiseren van de strategische doelstellingen. Regelmatige monitoring en feedback helpen om de voortgang te meten en eventuele aanpassingen aan de strategie door te voeren als dat nodig is.

Het uiteindelijke doel van strategie-implementatie is om ervoor te zorgen dat alle niveaus van de organisatie gericht zijn op het bereiken van de langetermijndoelstellingen, wat leidt tot een effectieve uitvoering van de strategie en duurzame groei en succes voor de organisatie.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten