S Wiki

Sukuk insurance

Sukuk-verzekering, ook wel bekend als Takaful, is een islamitische vorm van verzekering die in overeenstemming is met de principes van de sharia, de islamitische wet. In plaats van het traditionele verzekeringsmodel, waarbij premies worden betaald aan een verzekeringsmaatschappij die vervolgens risico’s dekt, werkt Sukuk-verzekering op basis van coöperatieve principes.

Mensen die deelnemen aan Sukuk-verzekering betalen premies in een fonds dat wordt gebruikt om claims te dekken. Dit fonds wordt beheerd volgens shariawetten en -principes, wat betekent dat het geen rente mag ontvangen en dat winsten op een ethische manier moeten worden gegenereerd.

In geval van een claim wordt het geld uit dit fonds gebruikt om de schade te vergoeden. Als er geld overblijft na het betalen van claims en het dekken van kosten, wordt dit vaak teruggegeven aan de deelnemers in de vorm van winstdeling.

Over het algemeen is Sukuk-verzekering gebaseerd op solidariteit en gedeelde risico’s, en het streeft ernaar om mensen te helpen elkaar te ondersteunen in tijden van nood op een manier die in overeenstemming is met islamitische principes.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten