Algemeen Management Boeken

Vitale organisaties

Vitale organisatiesOrganisaties zijn levende systemen, die in een zeker evenwicht moeten zijn met de omgeving en met de medewerkers die erin werken. Het is de taak van de manager om een goed evenwicht in die dynamiek te vinden en de menselijke energie optimaal te activeren. ‘Vitale organisaties’ biedt de lezer een bruikbaar instrument om organisaties te analyseren en vast te stellen aan welke voorwaarden voldaan moet zijn om een organisatie vitaal te maken en te houden.

‘Vitale organisaties’ bouwt voort op de elementaire kennis van management en organisatie. Het boek is een verdieping in de leerstof, geschikt voor voortgezette studie in management op hbo- en universitair niveau. Ook middle managers en organisatieadviseurs kunnen er hun voordeel mee doen.

Het boek bestaat uit vier delen:
1. Organisatietheorie. Hierin wordt een overzichtelijk analysemodel gepresenteerd voor het analyseren en besturen van organisaties.
2. Organisatietypologie. Er worden zes typen organisaties gedefinieerd, die allemaal anders omgaan met strategie, organisatiestructuur en het aansturen van medewerkers.
3. Organisatiefuncties. Dit deel bespreekt hoe verschillende bedrijfsonderdelen binnen een organisatie elk min of meer een eigen identiteit hebben.
4. Vitale organisaties in de toekomst. In dit laatste deel wordt de verbinding gelegd tussen de voorgaande delen. Hoe zorgt het management ervoor dat alle afdelingen samen één organisatie vormen, terwijl er toch voldoende gezonde spanning blijft om de medewerkers gemotiveerd en creatief te houden.

Bestel dit boek voor de prijs van € 58,95

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.