Internationaal Kennisbank

Wat zijn de voordelen en nadelen van de Thai Elite Visa?

Het Thai Elite Visa is een speciaal visumprogramma dat wordt aangeboden door de Thaise overheid voor buitenlanders die langere tijd in Thailand willen verblijven. Hier zijn enkele voordelen en nadelen van het Thai Elite Visa:

Voordelen:

 1. Lange verblijfsperiode: Afhankelijk van het type Elite Visa dat je kiest, kun je een verblijfsperiode van 5, 10, 20 of 30 jaar krijgen. Dit betekent dat je langdurig in Thailand kunt blijven zonder dat je het land hoeft te verlaten en opnieuw binnen te komen.

 2. Gemakkelijke procedures: Het aanvragen van een Thai Elite Visa wordt over het algemeen als eenvoudiger en sneller beschouwd dan andere visumopties, zoals het jaarlijks verlengen van een toeristenvisum.

 3. Gunstige behandeling op luchthavens: Elite Visa-houders krijgen vaak speciale rijen en versnelde procedures op luchthavens, waardoor het in- en uitreisproces soepeler verloopt.

 4. Toegang tot exclusieve diensten: Afhankelijk van het type Elite Visa dat je kiest, kun je profiteren van extra diensten zoals luchthaventransfers, medische check-ups, golflidmaatschappen en meer.

Nadelen:

 1. Kosten: Een van de grootste nadelen van het Thai Elite Visa is de prijs. De kosten voor verschillende Elite Visa-opties kunnen variëren en zijn doorgaans aanzienlijk hoger dan andere visumopties. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van het type Elite Visa en de duur van het verblijf. Zie verderop in dit artikel een overzicht.

 2. Geen werkvergunning: Hoewel het Thai Elite Visa je toestaat om langdurig in Thailand te verblijven, wordt er over het algemeen geen werkvergunning aan verbonden. Dit betekent dat je niet legaal in Thailand kunt werken met dit visum.

 3. Beperkte beschikbaarheid: Het aantal beschikbare Thai Elite Visa’s kan beperkt zijn, en het programma kan in de toekomst worden gewijzigd of beëindigd.

 4. Minder flexibiliteit: Als je van plan bent om Thailand regelmatig te verlaten en binnen te komen, kan het Thai Elite Visa minder flexibel zijn dan andere visumopties, zoals het jaarlijks verlengen van een toeristenvisum.

 5. Beëindiging van het programma: Er is altijd een mogelijkheid dat de Thaise overheid het Elite Visa-programma in de toekomst kan wijzigen of stopzetten, wat invloed kan hebben op houders van dit visum.

Kosten Thai Elite Visa

De kosten van het Thai Elite Visa variëren afhankelijk van het type visum dat je kiest en de duur van het verblijf. Onderstaand een overzicht van kosten die van toepassing kunnen zijn op verschillende Elite Visa-opties. Houd er rekening mee dat deze prijzen aan verandering onderhevig kunnen zijn!

 1. Easy Access (5 jaar): Ongeveer $15,000 – $16,000
 2. Easy Access (10 jaar): Ongeveer $30,000 – $32,000
 3. Elite Ultimate Privilege (20 jaar): Ongeveer $50,000 – $55,000
 4. Elite Superiority Extension (20 jaar): Ongeveer $37,000 – $40,000
 5. Elite Family Excursion (5 jaar, familie van 2 personen): Ongeveer $28,000 – $30,000
 6. Elite Family Alternative (10 jaar, familie van 2 personen): Ongeveer $51,000 – $55,000
 7. Elite Family Premium (20 jaar, familie van 2 personen): Ongeveer $85,000 – $90,000
Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten