Boeken Financieel Management

Bedrijfseconomische analyses

Bedrijfseconomische analyses‘Bedrijfseconomische Analyses’ behandelt een groot aantal bedrijfseconomische onderwerpen vanuit managementperspectief. Dat wil zeggen dat niet alleen juistheid van de calculatorische analyse vooropstaat, maar vooral ook de betekenis van deze analyse in het kader van de beslissingen die het management van een bedrijf dient te nemen.

De zevende druk is waar nodig geactualiseerd en de leerstof is in een praktische context geplaatst door het toevoegen van praktijkgerelateerde casussen. De relatie tussen bedrijfseconomie en bedrijfsstrategie wordt sterk benadrukt en uitgewerkt. Als zodanig reflecteert het boek ook de toegenomen belangstelling voor een meer dynamische benadering van de bedrijfseconomie (in hoeverre dienen ander bedrijfseconomische instrumenten te worden gehanteerd ten gevolge van strategische keuzes). De aan het eind van het boek toegevoegde integrale case illustreert deze dynamiek bij uitstek.

‘Bedrijfseconomische Analyses’ laat de student gedegen kennismaken met het vakgebied. Het boek legt een brede basis voor een eventuele voortgezette studie in de Cost en Management Accounting, het Financieel Management (Financiering) en de Externe Verslaggeving (Financial Accounting).

‘Bedrijfseconomische Analyses’ bevat, naast een indeling, drie afdelingen:
– Management Accounting
– Financial Management
– Financial Accounting

De bijbehorende website bevat o.a. toetsvragen, uitwerkingen daarvan en casussen.

Bestel dit boek voor de prijs van slechts €68,50

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.