Boeken Juridisch

Praktisch Arbeidsrecht

Praktisch arbeidsrecht‘Praktisch Arbeidsrecht’ is een toegankelijke kennismaking in het vakgebied voor hbo-studenten. Het is geschreven vanuit het perspectief van een medewerker op de afdeling personeelszaken van een organisatie, die met allerlei arbeidsrechtelijke vraagstukken in aanraking komt.

Het boek kent een chronologische opzet waarin 3 fasen worden onderscheiden:
– Iemand solliciteert naar een baan in een bedrijf en wordt aangenomen
– Iemand werkt in een bedrijf
– Iemand neemt afscheid van een bedrijf

Steeds staat de vraag centraal: waar moet je arbeidsrechtelijk allemaal aan denken? In deel 1 gaat het om vragen als: wat voor (arbeids-)contract willen we de sollicitant aanbieden? Welke CAO is van toepassing? Welke bedingen moeten we allemaal in het contract opnemen? In deel 2 worden allerlei vragen behandeld die zich tijdens het werken kunnen voordoen, en in deel 3 komt met name het ontslagrecht aan de orde. Tevens wordt stilgestaan bij de gevolgen van een concurrentiebeding en wordt het arbeidsprocesrecht beschreven.

‘Praktisch Arbeidsrecht’ kent een kent een toegankelijke didactische opzet. Zo begint ieder hoofdstuk met een openingscasus die aan het einde wordt beantwoord, waarmee de theorie wordt verduidelijkt. In elk hoofdstuk zijn tussenvragen met casus opgenomen, waarmee de student kan toetsen of hij de stof heeft begrepen. Daarnaast bevat het boek een begrippenlijst en wordt ieder hoofdstuk afgerond met eindvragen. De antwoorden van zowel de tussen- als de eindvragen zijn achter in het boek opgenomen.

Bestel dit boek voor de prijs van slechts €42,50

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.