C Wiki

CRISC

CRISC staat voor Certified in Risk and Information Systems Control, wat vertaald kan worden als ‘Gecertificeerd in Risico- en Informatiesysteembeheersing’. Het is een certificering die wordt uitgegeven door ISACA (Information Systems Audit and Control Association) en is gericht op professionals die betrokken zijn bij IT-riskmanagement en informatiesysteembeheersing.

De CRISC-certificering richt zich op het identificeren en beheren van IT-risico’s in organisaties. Professionals die deze certificering behalen, worden geacht bekwaam te zijn in het begrijpen van bedrijfsrisico’s, het implementeren van informatiesysteembeheersing en het ontwikkelen van effectieve risicobeheerprogramma’s.

De certificering omvat onderwerpen als risicobeheer, informatiebeveiliging, IT-beheersing en -beleid, en helpt professionals om organisaties te ondersteunen bij het nemen van weloverwogen beslissingen met betrekking tot IT-risico’s. Het is bedoeld voor IT-professionals, waaronder risicomanagers, IT-auditors, beveiligingsprofessionals en informatietechnologiemanager die hun kennis en vaardigheden op het gebied van IT-riskmanagement willen valideren en verbeteren.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten