Artikelen

Dit zijn vier tips voor het goed laten lopen van de communicatie met het personeel

Communicatie tussen de bedrijfsleiding en het personeel is uiterst belangrijk voor het goed laten verlopen van de business. Toch kan het best lastig zijn om een cultuur te krijgen binnen de organisatie waar de communicatie optimaal is. In deze blog zijn vier tips te lezen voor het goed laten verlopen van de communicatie met het personeel.

Gebruik online samenwerkingsmiddelen

Een open communicatiecultuur is essentieel om bepaalde problemen te voorkomen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om over personeelensalaris te kunnen praten met alle medewerkers. Uiteraard kan de communicatie face-to-face zijn, wat voor de interactie erg belangrijk is. Toch kan het ook erg handig zijn om online samenwerkingsmiddelen in te zetten voor het optimaliseren van de communicatie met het personeel. Gebruik bijvoorbeeld management tools waarmee je makkelijk kan plannen, de voortgang kan bekijken en deadlines aanwijzen. Een online communicatietool zorgt gegarandeerd voor meer overzicht, doordat iedereen dezelfde plannen online kan bekijken. De online tool kan ook zorgen voor een communicatieplatform waar je dagelijks contact via hebt.

Een open communicatiecultuur

Ten tweede is het niet alleen handig om een communicatietool aan te schaffen of te gebruiken, maar het is ook uiterst belangrijk om een open communicatiecultuur te hebben. Zo kun je alle apps van de wereld gebruiken, maar als er geen goede open en transparante communicatiecultuur in het bedrijf zit zal het niet werken. Zo is het bij een open communicatiecultuur erg belangrijk dat er een omgeving is waar iedereen zichzelf durft en kan uitspreken. Er moet zo min mogelijk geroddel zijn en juist vrijheid van meningsuiting is super belangrijk om dit te bereiken. Als het personeel op zijn of haar gemak is, zullen ze zichzelf eerder durven uitspreken over problemen en dat zal het bedrijf laten groeien.

Teambuildingsactiviteiten

Het klinkt natuurlijk heel makkelijk om een open communicatiecultuur te hebben, maar dit is nog best lastig voor elkaar te krijgen binnen een bedrijf. Zo zijn er nou eenmaal verschillende rollen en hiërarchieën te vinden binnen (grote) bedrijven. Een tip voor het meer naar elkaar groeien binnen het bedrijf is door aan teambuilding activiteiten te doen, Het klinkt misschien een beetje basic, maar het helpt echt als personeelsleden elkaar goed kennen. Teambuilding activiteiten zijn vaak gericht op samenwerken en vertrouwen, wat binnen het normale werk ook erg belangrijk is om te groeien. Zorg dus voor een meer vertrouwd gevoel binnen het personeel, wat zal zorgen voor een betere communicatie.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten