Internationaal Kennisbank

Strategische koers Labuan IBFC 2022-2026

Na meer dan drie decennia als een internationaal zakelijk en financieel centrum heeft het Labuan International Business and Financial Centre (Labuan IBFC) zich gevestigd als een sterk gereguleerde markt en blijft het een bewonderenswaardige groei realiseren ondanks uitdagende economische omstandigheden en de verschuivende dynamiek van het wereldwijde financiële landschap. Labuan Financial Services Authority (Labuan FSA) heeft, als de enige regelgevende autoriteit voor internationale zakelijke en financiële activiteiten in Labuan, een reeks strategieën ontwikkeld en aangenomen die zich richten op het verbeteren van kernactiviteiten en het opbouwen van een solide en gerenommeerd financieel centrum binnen Zuidoost-Azië.

De Labuan IBFC Strategic Roadmap 2022-2026 is een voortzetting van de doelstellingen die zijn vastgesteld voor Labuan IBFC in het Labuan IBFC Transformation Plan dat in 2018 is gelanceerd. De Strategic Roadmap is gevormd door de sterke punten te erkennen die het centrum bezit, de vele kansen die binnen handbereik liggen, en de uitdagende externe factoren die de regionale zakelijke omgeving de afgelopen jaren hebben beïnvloed en in de toekomst zullen blijven beïnvloeden. Het primaire resultaat van de Strategic Roadmap is dat Labuan IBFC een gerenommeerd en modern internationaal centrum wordt dat gastheer is voor digitale financiële innovaties om te voldoen aan de exponentieel toenemende fintech-behoeften van Azië. Dit dient als de grondslag voor de vooruitziende planning en strategische initiatieven van Labuan FSA vanuit drie dimensies:

  1. De eerste richt zich op inspanningen om een grotere marktontwikkeling en bedrijfsuitbreiding te bevorderen voor de kernsectoren van Labuan IBFC;
  2. De tweede richt zich op inspanningen om Labuan IBFC te versterken als een goed gereguleerde en internationaal conforme jurisdictie tegen de heersende regelgevings- en belastingnormen; en
  3. De derde richt zich intern binnen Labuan FSA om ervoor te zorgen dat het zijn interne capaciteiten blijft uitbreiden als een adaptieve en flexibele organisatie om de evoluerende marktveranderingen en verwachtingen bij te benen.

De Strategic Roadmap wordt ondersteund door vijf strategische inspanningen en twee organisatorische faciliteerders. Deze maatregelen zijn geformuleerd na uitgebreide dialogen tussen Labuan FSA en belangrijke binnenlandse regelgevende instanties en brancheverenigingen om ervoor te zorgen dat de strategische doelen en inspanningen voldoende inclusief zijn voor alle belanghebbenden. Het bereiken van de strategische resultaten zal toewijding en bijdrage versterken van alle belanghebbenden van Labuan IBFC. Labuan FSA zal doorgaan met het responsief, waakzaam en marktgestuurd implementeren van maatregelen om de resultaten te realiseren. 

Download de strategische koers 2022-2026

Meer weten over de kansen die Labuan biedt?

Neem in dit geval gerust vrijvlijvend contact op met Nomair van Wijk van Keen Concepts of neem contact op met Managementplatform.nl (uitgave van Keen Concepts). De contactgegevens treft u onderaan op deze pagina en/of via de Colofon.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de redactie via info[at]managementplatform.nl of bel +(31)6-57912496.

Hebt u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem ook dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar.

Reageer op dit bericht

Klik hier om een reactie achter te laten